El SAAS espera cobrir la plaça de cap de l'UCI abans de l'estiu

El director general, Josep Maria Piqué creu que la de l'Àrea de Salut Mental tindrà un procés més llarg

Comentaris

El doctor Piqué (d'esquena) conversa amb Martínez Benazet i la doctora Heras aquest dimarts.
El doctor Piqué (d'esquena) conversa amb Martínez Benazet i la doctora Heras aquest dimarts. Altaveu

El director general del SAAS, Josep Maria Piqué ha dit aquest dimarts que abans de l'estiu es podrà cobrir la plaça de responsable de la Unitat de Cures Intensives abans de l'estiu. El seu responsable, el doctor Antoni Margarit va presentar la seva dimissió el passat mes d'abril. També s'haurà de cobrir la vacant del cap de l'Àrea de Salut Mental,  Joan Escoter.

El motiu pel qual va renunciar al càrrec és perquè estava esgotat mentalment, ja que el seu tarannà el feia implicar-se al màxim amb la feina i veia que l'estava afectant tant a nivell personal com de salut. Piqué ha comentat que la seva baixa no ha afectat el funcionament del servei "ja que en circumstàncies com aquestes cal una mica més d'esforç per part de tots". Ha indicat que la pandèmia ha provocat en diverses ocasions situacions límit en diferents serveis de l'hospital. Ha reconegut que la contractació del nou cap de Salut Mental serà més llarga que el de l'UCI perquè s'està buscant un perfil adequat i que el procés es podria allargar uns tres mesos.

En un altre ordre de coses, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, present també a la roda de premsa s'ha referit a la vacuna xinesa Sinopharm i ha comentat que ara com ara no es preveu cap canvi en el programa de vacunacions i es continuarà amb els mateixos mecanismes. "Si fallen n'haurem de buscar altres", ha afegit. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha autoritzat que la vacuna contra la Covid  Sinopharm entri a la llista d'ús d'emergència, fet que la convertirà en la sisena a rebre aquesta validació

Les vacunes han d'estar incloses en aquest llistat per poder ser administrades a través del mecanisme Covax de les Nacions Unides, l'única iniciativa mundial que treballa amb els governs i els fabricants per garantir un accés equitatiu a una vacuna segura. L'OMS la recomana per a majors de 18 anys, amb dues dosis separades per un interval de tres a quatre setmanes.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending