Un ingressat més a l’hospital per culpa de la Covid-19 en una jornada amb només dos contagis

El nombre de casos actius segueix a la baixa i ja es troba en 76, després que els metges hagin pogut concedir fins a nou altes en les darreres hores

Una vista de l'accés principal a l'hospital.
Una vista de l'accés principal a l'hospital. Toni Solanelles

La cinquena onada del coronavirus segueix enretirant-se a poc a poc. Així ho continuen indicant les dades facilitades des de Salut. En el cantó més positiu, el fet que en les darreres 24 hores només s’han detectat dos nous positius i que la xifra de pacients actius ha tornat a caure, fins a 76. En canvi, en el costat negatiu de la balança hi ha un nou pacient ingressat a l’hospital de Meritxell.

La nova actualització sanitària referma la tendència de contenció de l’epidèmia de Covid-19 al país. Entre dimecres i dijous, només s’han diagnosticat dos nous positius, per a un total ja de 15.016. D’aquesta forma, es relaxen els nervis que es podrien haver generat arran dels onze contagis detectats dimecres.

El ritme d’altes segueix sent superior al d’infeccions. Així, des de dimecres els metges han pogut donar-ne nou. I, per tant, això suposa una nova caiguda, en aquest cas de set, dels casos actius. Ara n’hi ha 76.

L’aspecte més negatiu de les dades d’aquest dijous es troba a l’hospital. Al centre sanitari hi ha una persona més ingressada per culpa del coronavirus. Cinc pacients es troben a planta mentre que a la unitat de cures intensives segueixen interns dos, des de fa uns dies sense necessitat de respiració mecànica.

El que continua aturada és la campanya de vacunació. No serà fins al 2 de setembre, almenys segons preveu Salut, que es reprendrà, amb les segones dosis d’AstraZeneca i les primeres de Moderna.

Comentaris

Trending