La infermera Maria Anglada es perfila com a futura coordinadora del Cedre

Amb Anna Xandri sense voluntat de continuar al centre i Mercè Escrig ja ‘liquidada’, la consultora Montserrat Alsina estaria formant una especialista en cronicitat que ja treballa a la casa

Quatre persones clau en el Cedre ara mateix: (d'esquerra a dreta) Montserrat Alsina, Maria Anglada, Anna Xandri i Mercè Escrig.
Quatre persones clau en el Cedre ara mateix: (d'esquerra a dreta) Montserrat Alsina, Maria Anglada, Anna Xandri i Mercè Escrig. ARXIU

La infermera Maria Anglada, actualment ja empleada pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) al Cedre, es perfila com a futura coordinadora del Cedre. O almenys en aquest sentit s’estaria treballant, segons que han indicat diverses fonts. Amb Anna Xandri sense voluntat de continuar a la residència i Mercè Escrig ja ‘liquidada’, la consultora Montserrat Alsina estaria formant una especialista en cronicitat que ja treballa a la casa.

El ministeri de Salut, de comú acord amb el d’Afers Socials, ha confiat en gran mesura a la consultora catalana, que va aterrar al Cedre ja abans de la pandèmia, el redisseny del dispositiu sociosanitari. Encara hi serà un temps més que prudencial. Formalment, Alsina serà l’encarregada d’apuntar quina podria ser l’organització estructural orgànica del centre. En aquest sentit, diverses fonts han apuntat que Anglada seria ara mateix la professional més ben situada per agafar les regnes.

-

Relacionat

La infermera Anna Xandri reforça la coordinació del Cedre per la crisi sanitària

Fonts coneixedores del Cedre han assegurat que Anglada està ben considerada tant pels interns com pels seus companys tant des del punt de vista professional com personal. Persona implicada i amb dots d’aconseguir fer equip, ja coneix els usuaris. S’estaria treballant ara en la seva formació atès que més enllà de la seva formació i experiència, per exemple també en l’atenció primària, hauria de guanyar pes en dots de comandament i organització estructural.

Xandri podria tornar a la coordinació d'atenció primària o optar a la plaça de direcció d'infermeria que ben aviat hauria de convocar el SAAS

En aquestes qüestions estaria treballant amb Alsina, una vegada sembla clar que Anna Xandri no continuarà al Cedre, on va arribar en plena pandèmia, quan les defuncions començaven a fer estralls i la presència de la fins llavors coordinadora del centre, Mercè Escrig, resultava ser una bomba de rellotgeria. Xandri hauria pacificat la situació, però no hauria acabat d’encaixar del tot ni ella mateixa se sentiria còmoda en el càrrec.

D’aquí que les diverses fonts consultades han donat per fet que més aviat que tard, Xandri deixarà el Cedre. De fet, podria retornar al seu lloc de coordinadora d’atenció primària, encara que algunes de les fonts consultades no descarten que pugui aspirar a la direcció d’infermeria, una plaça que ben aviat haurà de sortir a concurs vist que qui tenia aquestes atribucions fins fa uns mesos, Carme Curcó, ha passat al ministeri. Ara el lloc l’ocupa en funcions la infermera Laura Bernada, mà dreta com a adjunta en funcions del director assistencial del SAAS, Marcel Prats.

Carme Curcó, Laura Bernada i Mercè Escrig, d'esquerra a dreta.

Relacionat

Malestar a l’hospital amb el triumvirat Curcó-Bernada-Escrig

Mentrestant, ja seria clara la sortida de Mercè Escrig. Les fonts consultades no han pogut confirmar que qui durant la darrera etapa pre-Covid va ser la coordinadora del Cedre i anteriorment ja havia ocupat altres càrrecs al SAAS -com la direcció d’infermeria, justament- ja estaria fora de la institució. En tot cas, el més probable, segons les fonts, és que hi acabi havent un acord indemnitzatori per tancar la relació laboral.

Comentaris (2)

Trending