La infermera Anna Xandri reforça la coordinació del Cedre per la crisi sanitària

Les darreres hores hi ha hagut tres noves defuncions al centre sociosanitari que s'ha confirmat que totes tenien relació amb el coronavirus

-
-
La fins ara coordinadora d’atenció primària del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Anna Xandri, assumeix almenys de manera provisional la direcció del Cedre mentre duri la crisi sanitària deguda al Covid-19. Es reforça d'aquesta manera la coordinació que continua liderant Mercè Escrig, segons que ha assegurat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. L’impacte del coronavirus està sent especialment agressiu al centre sociosanitari. Hi havia hagut com a mínim 18 casos detectats, amb algunes morts confirmades per la malaltia. Quatre padrins més haurien aconseguit superar-la.

Les darreres hores hi ha hagut tres defuncions més de residents al centre sociosanitari. Finalment, en tots tres casos s'ha confirmat l'existència del coronavirus, malgrat que aquesta pugui no ser l'únic element facilitar de l'òbit. En alguns casos, segons fonts governamentals, s’opta per inscriure en els certificats de defunció que hi hauria una possible contaminació per Covid-19. No s’ha aclarit, però, si aquests casos es comptabilitzen en la relació de defuncions pel coronavirus.

El Cedre és una de les principals preocupacions per la sensibilitat de la institució i el nivell de risc que presenten els seus usuaris. Davant l'elevat nombre d'interns malalts, el ministeri i el SAAS han volgut "reforçar" la direcció del Cedre amb amb una professional de l'infermeria de "gran experiència", com ha dit Martínez Benazet. El titular ministerial també ha explicat que els darrers dies, després d'un període de confinament, s'han reincorporat al centre sociosanitari el geriatra i la metgessa, que havien estat aïllats per precaució.

Comentaris (5)

Trending