La incidència entre la gent jove frega els 500 casos per cada 100.000 habitants

Salut notifica en les darreres hores 30 nous positius, dels quals 8 en persones vacunades, fet que fa enfilar a 137 els casos actius i que se superin les 14.000 infeccions des de l’esclat de la pandèmia

Jover i Rosa Vidal, durant la roda de premsa.
Jover i Rosa Vidal, durant la roda de premsa. SFGA

Que la pandèmia està vivint un repunt al país ningú ho pot negar -un altre bon exemple són els 30 nous positius notificats per Salut entre dimarts i dimecres-. Tampoc que aquesta situació està afectant sobretot la gent jove. La incidència en aquest col·lectiu s’ha disparat i es troba netament per sobre de la que presenta la resta de la població. A la vegada, es tornen a incrementar els casos actius, fins a 137.

Igual que està succeint a altres països propers, el coronavirus ha trobat en la variant Delta un impuls que començar a ser, si més no, inquietant. Ara bé, per ara, la seva expansió s’està concentrant en aquelles franges d’edat que no estan vacunades amb les dues dosis, sigui de Pfizer o d’AstraZeneca. Ho fa, però, amb força.

En les darreres hores, s’han diagnosticat fins a 30 pacients nous. D’ells, vuit, s’ha admès des del ministeri, havien rebut el vaccí. Això, de fet, suposa que s’hagin superat les 14.000 infeccions detectades des de l’esclat de la pandèmia. A la vegada, com que només s’han pogut donar cinc altes -fet normal perquè el nombre de nous positius fa dues setmanes era molt reduït- , el nombre de casos actius es torna a enfilar: 25 més; fins a 137.

Per ara, però, aquesta situació no té trasllat a l’hospital. Al contrari, el centre sanitari es manté sense cap ingrés per Covid. I això és gràcies al fet que les persones que serien més vulnerables a la malaltia estan protegides per les vacunes. Ho evidencia també una anàlisi de la situació per franges d’edat.

WhatsApp Image 2021 07 07 at 18 opt

Així, si s’observa el gràfic, es comprova com les persones al tram d’edat entre els 15 i 29 anys són les més afectades per aquest rebrot. La incidència arriba a ser ja molt propera als 500 casos per cada 100.000 habitants. En canvi, en la resta de franges, les dades són molt més moderades. Ara bé, el que sí que cal tenir en compte és que la taxa de reproducció s’ha enfilat a una de les dades més elevades dels darrers mesos: 2,12.

Pel que fa a la campanya de vacunació, també avança. Al llarg del dimarts, amb 616 noves dosis, de les quals 612 en segona tongada a gent jove. Pr tant, el 64,3% de la població vaccinable ja ha rebut almenys un fàrmac un 42,6% ja té la pauta completa.

Comentaris (2)

Trending