La incidència del coronavirus força l’hospital a aplicar restriccions en les visites als ingressats

En la darrera setmana, s’han diagnosticat 170 casos nous, fet que enfila el total de casos actius a 279, tres dels quals al centre sanitari amb un a cures intensives

Façana de l'hospital.
Façana de l'hospital. TONI SOLANELLES

El coronavirus va a l’alça. De fet, era el que s’esperava amb l’arribada del fred. Res, de moment, preocupant, almenys segons Govern que, això sí, ha decidit mantenir les recomanacions vigents des de fa mesos. Un símptoma d’aquesta situació són les mesures que s’han adoptat a l’hospital de Meritxell, aplicant certes restriccions a les visites, com ara el fet que només es permet un acompanyant als pacients ingressats a la vegada i es demana que, si pot ser, sigui sempre el mateix.

Així s’ha comunicat via xarxes socials. Des del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) s’ha explicat que hi ha hagut un “increment de la incidència intrahospitalària” de pacients amb Covid. Per això, “amb l’únic objectiu de protegir al màxim els usuaris vulnerables”, s’han adoptat aquestes restriccions.

Així, a més de l’ús obligatori de mascareta, es demana que només hi hagi una visita per pacient i que “preferentment sigui sempre el mateix”. S’han establert dues franges horàries -de dotze del matí a tres de la tarda i de sis a nou del vespre- i sols es permet una visita per dia.

La decisió arriba en un context de “cert rebrot previsible”, en paraules del ministre portaveu, Eric Jover. En la darrera setmana s’han diagnosticat 170 positius, fet que, combinat amb les altes registrades (102) enfila el nombre de casos actius fins als 279. És a dir, 68 més que dimecres passat.

La pressió sanitària, però, continua sota control. A l’hospital hi ha ingressades tres persones. Dues a planta. La tercera, a cures intensives; tot i que sense requerir connexió a un ventilador mecànic.

Vista la situació, s’ha optat per, tal com ve passant els darrers mesos, prorrogar el decret de mesures en vigor. Més aviat, recomanacions. També es té clar que “farem un seguiment” de com evolucioni la situació.

Comentaris

Trending