L’hospital es torna a buidar de malalts Covid

En un cap de setmana amb tot just catorze nous positius, el centre sanitari ha pogut enviar cap a casa els quatre pacients que restaven ingressats per culpa de la pandèmia

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

Per primer cop en dos mesos, l’hospital ha quedat buit de pacients amb coronavirus. Al llarg del passat cap de setmana s’ha pogut donar l’alta als quatre pacients que encara es trobaven ingressats. La pandèmia continua, en línies generals, en una situació de control, amb només catorze positius els últims tres dies i els casos actius novament per sota la cinquantena.

El passat 13 de juliol, el centre sanitari rebia el primer pacient d’aquesta cinquena onada, la provocada per la forta irrupció de la variant Delta. Des de llavors, tot i que sense arribar als extrems de moments anteriors, l’hospital ha anat tenint sempre alguna persona internada per culpa del coronavirus, també amb gent a la unitat de cures intensives (UCI).

Aquest dilluns, però, Salut ha pogut comunicar que ja no en queda cap. Tots els pacients que es comptabilitzaven divendres -tres a planta i un a UCI-, ja no es troben al centre sanitari. Sense cap mena de dubte la confirmació de la millora evident de la situació epidemiològica que s’ha anat registrant des de mitjans d’agost.

Aquesta, per cert, continua aquest dilluns. Al llarg dels darrers dies, la mitjana de nous contagis per jornada no arriba a cinc. En total, 14. De retruc, s’han pogut atorgar fins a 17 altes. I això torna a situar el nombre de casos actius en un dels nivells més baixos des de l’estiu del 2020, tot just 48.

Paral·lelament, el que si que s’ha disparat aquests últims dies és la campanya de vacunació. Per un costat, primeres tongades de Moderna. Per l’altre, segones d’AstraZeneca. Prop de 2.000 vaccins s’han inoculat des de dijous per a un total ja de 97.967. Aquests permeten que un total de 46.710 persones hagin rebut ja la pauta completa.   

Comentaris

Trending