L’hospital dóna l’alta a un dels ingressats a planta per coronavirus

La taxa de reproducció de la pandèmia ha baixat amb les restriccions imposades fa una setmana però l’objectiu és que l’índex baixa per sota d’1

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

L’hospital ha donat l’alta a un dels onze pacients que hi havia ingressats a planta afectats de coronavirus. El nombre d’hospitalitzats, per tant, es manté al tomb de la dotzena amb una pressió sortosament molt baixa a la unitat d’intensius (UCI), amb tan sols dos hospitalitzats i encara un de sol sotmès a ventilació mecànica.

L’autoritat sanitària continua treballant amb la idea de rebaixar la reproducció del contagi, que va estar per sobre de l’1,5. De fet, va ser quan es va disparar aquest indicador (RO) que es va decidir  aplicar les mesures restrictives. D’una setmana ençà, l’índex ha baixat a poc més d’1,2. Això, però, vol dir que l nombre de malalts continua creixent lleugerament per sobre del que seria recomanable.

L’objecte de Salut seria que el RO baixi per sota d’1. D’aquí que s’està molt pendent de l’evolució de la propera setmana abans de decidir què es fa amb les mesures de restricció que ara fa una setmana van entrar en vigor i que tenien una vigència de 15 dies. De moment, la pressió hospitalària continua sent molt manejable.

Etiquetes

Comentaris

Trending