L’hospital analitzarà les proves PCR que es facin a la Seu d’Urgell

Fins ara s’enviaven a l’Arnau de Vilanova de Lleida i amb el canvi es podran tenir els resultats en menys de 24 hores i tallar més fàcilment els possibles contagis

Comentaris

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell. ARXIU

L’hospital de Meritxell s’encarrega des d’aquest dijous d’analitzar les proves PCR que s’estan fent a la Seu d’Urgell. Fins ara, les mostres s’enviaven a l’Arnau de Vilanova, a Lleida. D’aquesta forma, i en el marc de la cooperació amb les autoritats sanitàries andorranes, s’aconseguirà que els resultats arribin més ràpidament i, per tant, es pugui actuar amb més celeritat per evitar contagis.

Així ho ha informat via les xarxes socials l’ajuntament de la capital alturgellenca. Fins ara, les proves que es feien a la Seu amb els casos sospitosos d’haver emmalaltit amb la Covid-19, eren analitzats a l’hospital Arnau de Vilanova, a Lleida. Això feia que el temps d’espera per tenir els resultats fos llarg.

El canvi permetrà reduir de forma substancial aquest termini. Que sigui l’hospital de Meritxell qui faci les anàlisis permetrà que el resultat arribi en menys de 24 hores. D’aquesta forma, s’entén que “s’ajudarà a tallar ràpidament les cadenes de contagi i es facilitarà la feina dels professionals”.

A banda, l’Institut Català de la Salut ha enviat gestors Covid-19 a la capital altugellenca per fer el seguiment dels pacients que donin positiu a les proves de coronavirus. S’han instal·lat al centre cívic del Passeig. A la vegada, s’anuncia que “les instal·lacions municipals es preparen davant un possible increment de casos”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending