L'homologació del vaccí d'AstraZeneca per l'OMS agilitza la seva arribada a Andorra

Amb l'aprovació, la segona després de la Pfizer Biontech, s'obre la via a la distribucio de centenars de milions de vials a tots els països

Un vial del vaccí d'AstraZeneca.
Un vial del vaccí d'AstraZeneca. Altaveu

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha homologat aquest dilluns el vaccí contra la Covid-19 d'AstraZeneca. Això obre la via a la distribució de centenars de milions de vacunes a tots els països, inclosos aquells que tenen menys recursos. 

 

Aquest procediment d'homologació ajuda als països que no tenen els mitjans per determinar l'eficacitat d'un medicament a tenir ràpidament accés a ell. També permet al dispositiu Covax, posat en marxa per assegurar que tots els països disposin del vaccí, a començar la distribució. L'homologació inclou les dues versions, una fabricada a l'Índia i l'altre a Corea del Sud.

Els responsables de Covax han assegurat que finals d’aquest mes començarà l’enviament de les primeres vacunes incloses dins del programa, formulat per intentar aconseguir una distribució més justa i equitativa de les mateixes. És la segona vacuna que obté l'aprovació de l'OMS després de la que ha concebut Pfizer Biontech.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending