Els habitatges de suport del CREI es posaran en marxa a finals de desembre

Mas avança que el centre polivalent de salut mental estarà situat “a prop de l’hospital” i que entrarà en funcionament “durant l’any que ve”

Participants a la taula de salut mental, a l'inici de la reunió.
Participants a la taula de salut mental, a l'inici de la reunió. SFGA / C. Esteve

Els pisos de suport que s’estan habilitant a la part superior de l’edifici que acull el Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI) entraran en funcionament a finals de desembre. Aquesta és la previsió amb què treballa el ministeri de Salut i és el que s’ha traslladat als membres de la taula nacional de salut mental que s’han reunit aquest dimecres. Es preveu que en total puguin acollir entre 14 i 19 persones en funció de les necessitats dels usuaris.

La ministra de Salut, Helena Mas, ha recordat que els pisos es dividiran en dos tipus per poder atendre persones que necessitin diferents graus de suport. En un cas, seran persones “amb perfils més autònoms”, mentre que els altres seran “persones amb perfils amb més necessitats assistencials”.

Mas ha detallat que ja es comencen a tenir identificats els perfils que hi podran accedir i per tant, si les obres compleixen els terminis, a finals de desembre o com a molt tard a principis de gener quedaran enllestits.

D’altra banda i quant al centre polivalent que va anunciar la ministra fa unes setmanes i que ha d’acollir tots els recursos comunitaris lligats a la salut mental, ha indicat que seran unes instal·lacions “a prop de l’hospital”, si bé encara no ha concretat quines perquè encara no s’ha tancat l’acord amb la propietat. Mas ha detallat que és “un lloc comunitari, amb accés a peu i que està a prop dels altres serveis”.

Durant l’atenció als mitjans de comunicació, també se li ha preguntat pel projecte de centre de salut mental que el Bisbat tira endavant a la Seu d’Urgell. La ministra ha explicat que es manté la col·laboració i que el projecte segueix endavant amb la previsió que s’acabi a mitjans del 2025.

Les instal·lacions del centre polivalent de salut mental se situaran a prop de l’hospital, ha informat la ministra de Salut

Finalment, en relació amb la contractació del coordinador del Pisma, ha assenyalat que és un perfil “amb unes característiques i competències molt determinades” i que malgrat que s’han fet dos concursos de mobilitat i tres edictes, fins ara no s’ha pogut cobrir. Tot i així, hi ha un altre edicte en marxa i ha augurat que espera que ben aviat es pugui cobrir el lloc.

La reunió de la taula nacional de salut mental ha servit, també, per informar els diferents membres de les formacions que s’han fet en col·laboració amb l’UdA i del decàleg que el ministeri ha elaborat per al bon tractament comunicatiu de la salut mental. Un decàleg per al qual han demanat aportacions de les associacions per posteriorment traslladar-lo a l’Associació de Periodistes perquè hi aporti la visió professional.

ESCOLES

Helena Mas ha explicat que l’entorn escolar “és un dels focus que tenim per fer aquesta lluita contra l’estigma” i poder fer pedagogia sobre la salut mental. Amb aquest objectiu el ministeri treballa per desenvolupar uns fulletons informatius “uns per a menors de 12 anys i els altres per a majors de 12” per tal que sàpiguen quins recursos tenen a l’abast “i que no se sentin sols”.

Finalment, ha explicat que s’està treballant també en una línia de telèfon per donar recursos a persones amb ideacions suïcides.

Etiquetes

Comentaris

Trending