Govern vol seguir podent aplicar mesures especials contra una Covid que es manté sota control

L’executiu demana una nova pròrroga al Consell General per establir restriccions si la situació empitjora, tot i que, actualment, el nombre de casos s’ha moderat i només hi ha una persona a l’hospital

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

El Govern vol continuar tenint la facultat d’aplicar mesures excepcionals per fer front a la pandèmia de la Covid-19. Per això, tornarà a demanar una nova pròrroga al Consell General, seguint el mecanisme que es va establir amb la modificació de la llei de sanitat i la de seguretat ciutadana. Des de l’executiu, es posa en relleu que, per ara, la situació epidemiològica, i sobretot la pressió hospitalària, es manté sota control, però es considera que encara s’ha de poder disposar d’aquesta facultat per si el nombre de casos es descontrola.

De moment, no succeeix això. El nombre de pacients nous, i sobretot la seva gravetat, es manté estable. De fet, en els darrers dies s’han reduït els casos actius i s’ha pogut donar d’alta bona part de les persones que, dimecres passat, estaven ingressades a l’hospital de Merixell.

Així, el portaveu del Govern, Eric Jover, ha explicat que, la darrera setmana, s’han comptabilitzat 160 nous positius i, en canvi, fins a 236 altes. Per tant, hi ha una reducció dels pacients que, ara mateix, pateixen la Covid-19, fins a 260. I el que és més important, la pressió sanitària es rebaixa considerablement. Dels set pacients que ara fa uns dies estaven hospitalitzats, ja només en queda un, en planta.

“Ens trobem amb oscil·lacions. Ara fa uns dies hi havia un lleuger creixement de casos i d’hospitalitzacions i ara es modera”, ha argumentat Jover. Malgrat la relativa tranquil·litat, es vol estar preparat per si la situació empitjora. D’aquesta forma, per un costat, es mantenen les recomanacions ja vigents des de fa setmanes. I, per l’altra, es demanarà al Consell poder seguir aplicant mesures extraordinàries en cas de necessitat.

Així, seguint la possibilitat donada per la modificació legislativa dels textos sobre sanitat i sobre seguretat ciutadana, es traslladarà al Consell General una no va petició de pròrroga. Aquesta s’haurà de votar en la pròxima sessió, ja que l’actual, finalitza en pocs dies. “Continuem amb bona situació i esperem que es mantingui però hem de seguir mantenint precaucions”, ha justificat Jover.

Comentaris

Trending