Govern busca recuperar el 100% de cobertura per als sanitaris que s’infectin a la feina

Actualment es continua considerant malaltia laboral, però es cobra un 66% des del primer dia i no la totalitat com es va establir durant els primers mesos de la pandèmia

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat aquest dilluns que el Govern treballa per tal d’incloure el 100% de cobertura per al sanitari que contragui la Covid-19 al lloc de feina. Després que a l’inici de la pandèmia s’apliqués de forma temporal, fins ara es cobrava des del primer dia, però el 66% del sou. Per tant, es vol reprendre l’anterior mesura i encabir-la dintre del marc legislatiu.

Benazet ja ha avisat que és un procés lent, “però la voluntat és veure com es pot arreglar”. Així, el ministre de Salut ha recordat que, si el personal sanitari contrau la Covid-19 al lloc de feina, continua considerant-se com a malaltia laboral. Per tant, la persona afectada passa a cobrar el 66% del seu sou des del primer dia de baixa, i no el 50% com és en una baixa normal. Però, el que es busca és que aquesta quantia pugui tornar a ser del 100%.

Durant un temps, al principi de l’esclat de la pandèmia, es cobrava la totalitat del sou quan la baixa era per Covid-19 i s’havia infectat a la feina. “La voluntat és tornar a la fórmula d’abans, van ser unes lleis que es van fer de forma excepcional i s’hauria de mirar on es pot encabir”, ha explicat Benazet. A més, ha apuntat que no ha arribat cap petició directa, tot i que el Comitè d’empresa del SAAS ja havia mostrat públicament el seu malestar per les baixes per Covid. Tot i això, el ministre ha explicat que no s’ha parlat amb cap actor implicat, i que és una iniciativa que s’ha pres des del Govern.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending