El Govern reobrirà els parcs infantils si es mantenen les dades sanitàries

El règim de visites als centres sociosanitaris i a l'hospital es revisarà una setmana després d'administrar la segona dosi als residents i als treballadors

Parc infantil precintat a Escaldes-Engordany.
Parc infantil precintat a Escaldes-Engordany. Altaveu

Si l’evolució de les dades epidemiològiques segueix sent positiva, Govern aprovarà dimecres una relaxació de les mesures adoptades per frenar l’expansió del coronavirus. Entre elles, una reivindicada de forma important per molts ciutadans: la reobertura dels parcs infantils. En canvi, l’executiu prefereix ser més prudent pel que fa a les visites a l’hospital i als centres sociosanitaris, així com amb les sortides dels usuaris. Es mantindrà la restricció actual fins a culminar la segona tanda de vacunació.

L'anunci de la possible reobertura dels parcs infantils arriba després de l'inici d'una campanya a la plataforma change.org i de diverses accions per mitjà de les xarxes socials. Els parcs infantils es van tancar en la primera fase de la pandèmia i es van tornar a obrir el mes de juny. La nova progressió de la pandèmia va obligar a tornar-los a tancar el 22 de setembre. Pel que fa a la prohibició de visites als centres sociosanitaris, es va decretar el mes passat, així com les visites als hospitals.

Un joc infantil en un parc precintat d'Escaldes.

Relacionat

Mobilització a les xarxes perquè s’obrin els parcs infantils

L’evolució de la pandèmia les darreres setmanes, però, obre una escletxa per poder relaxar aquestes mesures. El fet que el nombre de contagis hagi baixat de forma important i que la taxa de reproducció acumuli ja dies per sota de l’1 permet al Govern plantejar-se algun canvi en les restriccions. Si no hi ha cap canvi d’aquí a dimecres, com ha avançat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, “en el proper decret ja relaxarem les mesures sobre els parcs; si seguim amb aquestes bones dades, els obrirem”. Això sí, ha advertit que “sempre demanarem que la interacció social entre els pares sigui mínima”.

El que segur que no es tocarà és la prohibició de visites als pacients no Covid-19 ingressats a l’hospital o als padrins interns als centres sociosanitaris. Tampoc s’aixecarà la prohibició per aquests usuaris de sortir de les residències. El Govern aposta per una extrema prudència i mantindrà aquestes restriccions encara més dies.

“Hem de ser prudents i esperar que hagi passat una setmana de la vacunació amb la segona dosi de Pfizer”, ha explicat Benazet. D’aquesta forma, “podem garantir que no tindrem un brot”. Per tant, “esperarem que tinguem tot el sistema sanitari i sociosanitari vacunat”.

Sobre la possibilitat de flexibilitzar altres mesures, el ministre ha admès que “ho estem analitzant” a la vegada que ha advertit que “hem de ser curosos”. I és que, “el risc de rebrot hi és, tant per les noves soques com pel risc de relaxació durant el Carnaval”.

Etiquetes

Comentaris

Trending