Mobilització a les xarxes perquè s’obrin els parcs infantils

Un grup de pares es demana “quina diferència hi ha en jugar a la plaça o jugar al parc” i ja han recollit unes 800 firmes al portal change.org que pretenen fer arribar al Govern

Comentaris

Un joc infantil en un parc precintat d'Escaldes.
Un joc infantil en un parc precintat d'Escaldes. Toni Solanelles

‘Unim-nos per dividir-nos’. Aquest és el reclam que utilitzen un grup de pares a les xarxes socials per reclamar que s’obrin els parcs infantils del Principat, que estan inutilitzats d’ençà de l’esclat de la crisi sanitària. Des d’aquest dissabte hi ha en marxa una recollida electrònica de firmes a través del portal change.org. Aquest diumenge ja són més de 800 persones les que hi han deixat la seva signatura. Totes elles es pretenen fer arribar al Govern.

Els promotors de la iniciativa expliquen que “tenim els parcs infantils tancats a causa de la pandèmia” i que “això està fent que tots els nens, petits i grans, es concentrin a la mateixa plaça, al mateix punt, on se'ls permeti passar l'estona després de classe”. Expliquen que “la conseqüència són places i zones verdes saturades, mentre pares vigilen que els grans no ensopeguin amb els petits, perquè tots tenen dret a jugar perè, és clar, és complicat conviure quan tens 12 anys i comparteixes plaça amb nens de dos”.

Davant d’això es demanen “perquè seguim amb aquesta mesura? Quina diferència hi ha entre seure a un gronxador o seure al trenet que hi havia davant de l'Illa? Quina diferència hi ha en jugar a la plaça o jugar al parc?” I finalitzen el seu exposat amb un “acabem! Unim-nos per dividir-nos! Els nens necessiten els parcs, fem-ho per ells”. Aquest matí de diumenge ja eren unes 800 firmes les que s’han estampat electrònicament donant suport a la campanya.

Comentaris (12)

Trending