Govern regularà el preu dels tests d’antígens per facilitar la seva adquisició

El nombre de proves distribuïdes des dels comuns, a hores d’ara, oscil·la entre el 39% i el 51%, depenent de la parròquia

Rètol d'una farmàcia.
Rètol d'una farmàcia. Toni Solanelles

El Govern d’Andorra regularà el preu dels tests d’antígens a partir del dia 30 de desembre per donar les “màximes facilitats a les famílies per adquirir la prova”. Encara que no s’ha concretat cap xifra concreta, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha avançat que garantiran un marge de benefici del 30% per les farmàcies.

En relació amb els tests que l’Executiu va adquirir i que els comuns estan distribuint de manera gratuïta a la població del Principat, el titular de salut ha informat que el percentatge de proves repartides oscil·la entre el 39% i el 51%, depenent de la parròquia. A més, Benazet ha tornat a insistir en el fet que és una opció fiable si es realitza abans de fur a terme les trobades familiars.

Per últim, el ministre ha declarat que Govern facilitarà un segon test d’antígens gratuït a tots els residents majors de 6 anys de cara a les festes nadalenques gràcies a una nova recepció d’existències. De fet, alguns dels ciutadans que han acudit el dia d’avui a recollir les proves en qüestió ja han rebut els dos tests.

Andorra la Vella distribuirà el segon test d’antígens gratuït del 28 al 30 de desembre a l’antiga plaça de braus

El pròxim dilluns, la capital començarà la segona ronda de distribució dels tests gratuïts d’antígens a tots els residents a la parròquia majors de 6 anys. El punt de recollida de les proves que proporciona el Govern es manté a l’antiga plaça de braus, enfront de l’edifici administratiu del Govern, amb el mateix operatiu que s’ha fet en els darrers dies.

El comú ha recomanat que només acudeixi una persona de la unitat familiar en l’horari establert -de les 8:00 del matí a les 20 hores- i ha recordat que, per recollir les proves, cal identificar-se amb un document oficial.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending