Govern preveu mesures excepcionals anti-Covid almenys fins a principi de març

Les persones que arribin al Principat procedents del sud de l’Àfrica hauran de fer quarantena

Comentaris

Cartell amb mesures Covid a la porta d'una sala educativa.
Cartell amb mesures Covid a la porta d'una sala educativa. ARXIU

El Govern preveu, ara per ara, que les mesures excepcionals per fer front a la pandèmia perdurin, com a mínim, fins a principi de març de l’any que ve. Així es desprèn de la demanda que farà l’executiu al Consell General, després d’aprovar-ho aquest dimecres en consell de ministres, per tal de poder prorrogar dos mesos més el decret d’establiment de restriccions. L’actual autorització no venç fins a principi de gener, però veient com van les coses, el Govern ja preveu que no serà suficient.

La Llei general de Sanitat i la Llei qualificada de Seguretat Pública estipulen que el Govern pot, per motius de salut pública, restringir alguns comportaments concrets i adoptar mesures preventives de protecció, sempre que sigui de forma proporcionada als objectius buscats. Vist que la situació epidemiològica evoluciona de manera desfavorable, amb un augment important en el nombre de nous casos, l’executiu ha considerat que calia reforçar les mesures preventives per reduir la transmissió de la infecció i minimitzar les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques de la Covid-19.

ÒMICRON

Més enllà de les mesures anunciades aquest dimarts, aquest dimecres també s’ha aprovat un nou decret que regula el confinament temporal per a les persones procedents de les zones de més risc, centrant-se en el sud de l’Àfrica atès que d’allí ve la nova variant Òmicron, sobre la qual el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha destacat que sortosament fins ara no ha comportat una major pressió hospitalària en aquells indrets.

Joan Martínez Benazet i Xavier Espot adreçant-se a la compareixença.

Relacionat

Marxa enrere davant el desbocament del coronavirus per salvar la temporada d’hivern

El decret estableix que tota persona que accedeixi al Principat procedents del sud de l’Àfrica –concretament de Botswana, Eswatini, Lesotho, Moçambic, Namíbia, Sudàfrica i Zimbàbue– tenen l’obligatorietat de complir una quarantena obligatòria de deu dies en arribar al Principat, a més de presentar una prova diagnòstica d’infecció amb resultat negatiu feta 72 hores abans d’arribar a Andorra.

El confinament domiciliari podrà reduir-se si a partir dels set dies, es fa una prova diagnòstica PCR o TMA amb resultat negatiu. Totes les persones que es desplacin al Principat després d’una estada a un d’aquests països, han de notificar aquest fet per via telemàtica al ministeri d’Afers Exteriors i identificar-se degudament.

Comentaris (5)

Trending