Govern preveu comprar 7.900 vacunes per a la campanya contra la grip

La intenció és adquirir un màxim de 3.000 vaccins per a la població en general i de 4.900 per a la gent gran, amb un cost estimat de 146.500 euros

Administració d'una vacuna contra la grip.
Administració d'una vacuna contra la grip. ARXIU / SFGA

Govern preveu comprar un màxim de 7.900 dosis de vacunes contra la grip de cara a l’hivern vinent. D’aquestes, la majoria es destinarien a la gent gran, però també es preveu una partida per a menors de 65, inclosa una petita quantitat, 50, per a infants de màxim dos anys. En total, la previsió és que, a tot estirar, s’hagin de destinar 146.500 euros.

Des del ministeri de Salut s’ha iniciat el procediment per assegurar-se que, quan toqui començar la campanya de vacunació, es disposarà del material necessari. Per això, s’ha obert el concurs per contractar l’empresa que subministrarà els vaccins. El plec preveu una quantitat -les 7.900 abans comentades- però ja es deixa clar que s’aniran comprant “en funció de les necessitats”. I no es descarta, si la demanda és elevada, acabar per demanar més.

En aquest cas, la xifra prevista és inferior a les 9.000 que es van estimar per a l’hivern passat. El càlcul es fa tenint en compte la població, la seva evolució però, també, la demanda en l’anterior campanya. Ara bé, hi ha un canvi en comparació a l’any passat.

Així, el concurs es podria dividir en dos lots. Per un costat, aquelles vacunes destinades per a la població general -d’entre sis mesos i 64 anys-. En aquest cas, es preveu un total de 3.000 dosis, de les quals 50 per a infants de fins a dos anys. S’estima que el cost serà de vuit euros per unitat.

La partida principal, però, serà la que es destinarà a la gent gran, els de 65 anys o més. Es tracta, cal recordar, del col·lectiu principal de risc i, per tant, aquí la vacunació és extremadament recomanable. Per això, es calcula que faran falta 4.900 dosis. En aquest cas, més cares: a 25 euros de preu estimat per unitat.  Així doncs, entre totes elles, el cost previst per al Govern seria de 146.500 euros.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending