Govern obre la possibilitat de rebre la quarta dosi a les persones de més de 60 anys

La pressió a l’hospital derivada de la Covid-19 ha augmentat la darrera setmana amb sis ingressats més, tots ells a planta

El ministre Portaveu, Eric Jover, aquest dimecres.
El ministre Portaveu, Eric Jover, aquest dimecres.

Tenint en consideració l’elevat nombre de casos de Covid-19 que encara es mantenen al país, el Govern ha decidit obrir la porta a iniciar la quarta fase de vacunació de forma voluntària. Serà, concretament, per a les persones de més de 60 anys que ho desitgin, i es farà de forma esgraonada. La situació de la pandèmia, però, ha portat a un augment relativament significatiu de la pressió a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, amb sis persones ingressades a planta.

“Vistes les circumstàncies, amb el nivell relativament elevat del virus, i seguint les recomanacions d’entitats europees de salut, des del Govern s’obre la porta a la quarta fase de vacunació”, ha anunciat el ministre Portaveu, Eric Jover. Fins ara, els col·lectius amb certes especificacions i per prescripció mèdica ja podien accedir a aquesta dosi, però ara es podrà fer de forma voluntària. Concretament, es començarà pels centres sociosanitaris, i es farà un procés de forma esglaonada.

Pròximament es rebran des de França 3.000 dosis de Moderna, però no està garantit que siguin aquestes les que s’utilitzin per administrar la quarta dosi. En principi, aquest procediment es començarà a partir de la propera setmana, on s’emplaçarà en primer lloc totes les persones majors de 60 anys que estiguin a centres sociosanitaris. L’oferiment es farà a tota aquesta franja d’edat, però serà el ministeri de Salut qui s’encarregui de determinar els processos per tal de concertar hora i poder accedir a aquesta quarta dosi.

La situació que ha portat al Govern a prendre aquesta decisió ha estat, principalment, l’augment de la pressió hospitalària a causa de la Covid-19. Tot i que Jover ha remarcat que no es tracta d’una pujada “important”, són quatre les persones que han estat ingressades en la darrera setmana, sumant-ne un total de sis a planta. Pel que fa als protocols, de moment no s’ha activat cap, ja que el ministre ha assegurat que “encara no ens trobem a aquest punt”. Fent referència a l’augment de pacients a l’hospital, Jover ha indicat que “pot semblar important, però és normal tenir fluctuacions”.

Pel que fa a les dades generals, el nombre de contagis la darrera setmana ha estat de 390. Així, s’enregistren 559 casos actius, que suposen una lleugera disminució de 57 respecte a dimecres passat. El motiu principal, ha assenyalat Jover, ha estat que el ritme d’altes ha estat més elevat que el de contagis, situant-se en 447 de noves. Així mateix, pel que fa al brot de la residència de Clara Rabassa, actualment hi ha sis residents i un treballador positius, tots ells a les seves habitacions menys un, que es troba ingressat a l’hospital.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending