Govern estudia l'ús obligatori de mascaretes FFP2 o similars en els espais tancats

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet destaca que aquest any no hi ha hagut afectacions importants per la grip

Comentaris

Una sanitària amb mascareta FFP2 atén una menor.
Una sanitària amb mascareta FFP2 atén una menor. Altaveu

El Govern estudia la possibilitat que en els espais interiors sigui obligatori utilitzar mascaretes FFP2, quirúrgiques o equivalents (textils amb filtre o homologades). El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet recomana que les mascaretes tinguin el grau de protecció més elevat i ha assegurat que l'ús de les mascaretes ha fet que enguany no hi hagi afectacions importants per la grip.

És una situació radicalment diferent a la d’anys anteriors, quan la grip copava bona part de les infeccions respiratòries i en aquesta època la corba dels casos es disparava. Aquest hivern, la línia epidemiològica de la grip es manté pràcticament plana. Les mascaretes i altres mesures contra la Covid-19, així com el propi coronavirus, l'han arraconat.

Davant l'evolució de la pandèmia de Covid amb l'aparició de noves soques, alguns països com França han augmentat el requirement de les mascaretes. El comitè encarregat de la investigació del virus ha desaconsellat l'ús de mascaretes que no garanteixin un filtratge superior al 90 per cent.

El ministre de salut de França, Olivier Véran ha justificat la nova consigna de l'Alt Consell de Salut, assenyalant que les mascaretes utilitzades en l'actualitat poden actuar sobre la primera variable del virus, però que davant les seves mutacions genètiques, es necessiten nous estris que tinguin una major eficàcia. 

A la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres, Martínez Benazet ha dit que les mascaretes que són semitransparents no serveixen perquè no eviten la transmissió del virus. Ha assenyalat que la poca incidència de la grip ha evitat un col·lapse de l'hospital.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending