L’executiu continua enrocat en la negativa d’instal·lar la radioteràpia al país

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, manifesta que “no volem posar una unitat que quedi obsoleta en tres o quatre anys i apostem pel servei actual que oferim a França i Espanya”

Un equip per fer radioteràpia.
Un equip per fer radioteràpia. ARXIU

L’estudi de l’assessor de Govern, el doctor Raimon Miralbell, en què no tanca la porta a la instal·lació d’una unitat de radioteràpia al país, no sembla haver fet canviar d’opinió al Govern de Xavier Espot. La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ha tornat a mostrar la negativa manifestant que “en aquests instants entenem que no és moment i apostem pel servei actual que oferim a França i Espanya”.

La insistència i persistència d’Assandca i els moviments del PS sembla que no són suficients, com tampoc ho és l’informe del doctor MiralBell, qui es va dedicar a donar les xifres per les quals la radioteràpia seria viable a Andorra. Conxita Marsol no treu ni una coma al discurs del cap de l’executiu, Xavier Espot. “Ell ha estat molt clar i ara entenem que no és el moment. Hem de seguir apostant pel servei actual a França i Espanya amb totes les facilitats de desplaçament”, ha manifestat.]

Una màquina de radioteràpia.

Relacionat

Els estudis sobre la radioteràpia deixen oberta la possibilitat de fer-la a Andorra

L’obsolescència és el motiu pel qual des de l’edifici administratiu segueixen enrocats amb el no rotund. “No volem posar una unitat que quedi obsoleta en tres o quatre anys”, ha exposat i afegeix que “tot evoluciona i es pot tornar a posar sobre la taula”.  

El president d'Assandca, Josep Saravia.

Relacionat

Josep Saravia: “Al Govern se li'n fot que els pacients pateixin quan van a fer la radioteràpia”

Cal recordar que des d’Assandca es volen dur a terme accions a partir del setembre per demanar les dades reals dels malalts del càncer per verificar si les previsions que fan s’adeqüen amb la dels malalts actuals.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending