El Govern veu la “fase de declivi” de la segona onada del coronavirus tot i superar els 5.000 casos

Hi ha 135 nous diagnòstics, incloent-hi l’entrada de proves que no s’havien pogut analitzar pels problemes amb una de les màquines, i la taxa de reproducció baixa sis centèsimes més, fins a 0,83

Jover i Benazet, que ha donat l'actualització les dades sanitàries.
Jover i Benazet, que ha donat l'actualització les dades sanitàries. SFGA

Pel Govern, “estem en una fase de declivi de la segona onada” del coronavirus. Així ho ha afirmat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, després de donar l’actualització de dades d’aquest dimecres, amb un increment important de casos nous: 135. Aquesta xifra, que fa que els afectats totals des del març superin ja els 5.000, però, s’ha d’emmarcar en la recuperació de les proves que no es van poder fer el dilluns. Segons Benazet, la mitjana seria d’uns 78,5 casos diagnòstics per dia. Pel que fa a la taxa de reproducció, aquesta hauria baixat lleugerament, fins a 0,83.

L’actualització de dades ha comportat fins a 135 pacients diagnosticats amb la Covid-19. Es tracta de la dada més elevada dels darrers dies però Benazet l’ha volgut contextualitzar. Ha recordat que dimarts es van avançar pocs casos nous perquè moltes proves diagnòstiques havien quedat aturada pels problemes amb una màquina. Un cop solucionats, s’han pogut analitzar els tests pendents, fet que ha fet pujar el nombre de pacients detectats.

El ministre de Salut ha volgut remarcar que la mitjana d’aquestes dues jornades segueix la tendència de reducció a poc a poc de la setmana passada: 78,5 per dia. Els nous casos, per cert, fan que els pacients diagnosticats des de l’esclat de la pandèmia, al març, superin ja els 5.000.

D’aquests, 1.236 es troben actius, dada que ha pujat, ja que el nombre d’altes noves ha estat només de 107. La millor notícia és el fet que no s’ha de lamentar cap nova defunció. Per tant, el nombre de víctimes mortals provocades a Andorra per la Covid-19 es manté en 75.

Una imatge de l'hospital.

Relacionat

Menys pacients ingressats a l’hospital i al Cedre per Covid però un més entra a l’UCI

Pel que fa a altres dades, la taxa de reproducció torna a caure lleugerament en comparació a ara fa dos dies. Se situa ara en 0,83, sis centèsimes menys que dilluns. Benazet, però, ha remarcat que encara cal esperar per avaluar l’aixecament d’algunes de les restriccions. Ha posat en relleu que també caldrà mirar altres dades com el nombre diari de contagis o la pressió sobre el sistema sanitari.

Pel que fa al sistema educatiu, s’ha reduït de forma considerable el nombre d’aules afectades per algun cas de coronavirus. Segons ha indicat Benazet, únicament hi ha tres en situació de vigilància activa, és a dir amb tots o algun alumne confinat. En quinze més es fa un seguiment passiu per si algun dels estudiants acaba presentant símptomes de la malaltia.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending