Govern permetrà l'arribada de temporers vacunats si el vaccí l'ha subministrat un organisme oficial

Un dels més injectats és l'Sputnik V que a l'Argentina es combina amb dosis de Moderna i d'AstraZeneca per completar la immunització

Comentaris

Un vial del vaccí rus Sputnik.
Un vial del vaccí rus Sputnik. ARXIU

Govern reconeixerà les vacunes dels temporers que estiguin autoritzades a cada país d'origen i que hagin estat subministrades per un organisme oficial. Així ho ha assegurat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet aquest divendres. Un dels vaccins més injectats en països com l'Argentina és l'Sputnik de Rússia que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) aprovarà el mes vinent.

Les declaracions del ministre arriben l'endemà que el cap de Govern, Xavier Espot afirmés que s'haurà de ser més exigents en l'àmbit sanitari amb els temporers d'hivern i que se'ls haurà de demanar que vinguin vacunats "per tenir les màximes garanties sanitàries". Argentina combina actualment la a vacuna Sputnik V amb dosis de Moderna i AstraZeneca per completar la immunització al país, que es veu amenaçat per la variant delta que circula a la regió, tot i que encara no és predominant en el seu territori.

L’Amèrica Llatina va rebre fins divendres de la setmana passada 27,8 milions de vacunes contra la Covid-19 per repartir entre 630 milions de persones. Aquest volum de dosis dona per vacunar el 4,4% de la població, és un percentatge baix si es compara, per exemple, amb la Unió Europea (UE), que ha rebut vacunes per a gairebé un 12% dels ciutadans. Més de la meitat dels vint països llatinoamericans no han iniciat encara les campanyes d’immunització, amb l’Uruguai, fins fa poc exemplar en la lluita contra la pandèmia, com a cas més destacat. La desigualtat en la capacitat de compra i distribució és una prova de les mancances d’una regió que a mitjan any passat va ser considerada per l’OMS epicentre de l’emergència sanitària.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending