Govern alerta que falsificar una prova mèdica és un delicte penal i el perseguirà

Martínez Benazet i Jover anuncien un increment de les inspeccions vista la sospita que s’estan manipulant passaports Covid i certificats de proves diagnòstiques

Un passaport Covid del Principat.
Un passaport Covid del Principat. Toni Solanelles

“Falsificar una prova mèdica és un delicte penal.” El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ho ha deixat molt clar. I el portaveu governamental, Eric Jover, també ha anunciat que es posaran els mitjans d’inspecció corresponent per perseguir i enxampar aquells que puguin estar manipulant certificats relacionats amb la pandèmia i el control d’aquesta.

Tot plegat ve a tomb per les diferents informacions avançades per l’Altaveu que han alertat que hi ha molts menors que per poder accedir a locals d’oci nocturn aprofiten passaports Covid per alterar-los i, d’entrada, fer-se passar per majors d’edat. Però és que l’Altaveu ha pogut constatar casos que no només s’ha alterat les dades personals per convertir un adolescent en adult sinó que, fins i tot, s’ha copiat el resultat d’una prova diagnòstica aliena per poder complir els requisits exigits per accedir als locals d’oci nocturn.

Il·luminació en un local d'oci nocturn.

Relacionat

El cas del desplom a la ‘disco’ fa aflorar el malestar pel desgavell en l’accés als locals d’oci

Els dos ministres han assegurat que estan convençuts que és una minoria qui du a terme aquestes pràctiques, això no obstant, s’incrementaran les inspeccions per tallar de rel possibles regularitats que Martínez Benazet, ha incidit en un parell d’ocasions en la compareixença d’aquest dimecres, té conseqüències penals. És un delicte.

Comentaris (11)

Trending