El cas del desplom a la ‘disco’ fa aflorar el malestar pel desgavell en l’accés als locals d’oci

Diversos progenitors constaten com els seus fills menors d’edat manipulen passaports Covid i resultats de proves diagnòstiques de coronavirus per poder entrar als establiments nocturns

Il·luminació en un local d'oci nocturn.
Il·luminació en un local d'oci nocturn. ARXIU

El cas del desplom d’una jove la matinada de dissabte en una discoteca de Santa Coloma ha fet aflorar el malestar de moltes famílies que han descobert -o ho han intuït almenys- que els seus fills i filles menors accedeixen sense problemes als locals d’oci nocturn amb documents manipulats, falsificats, relatius a la pandèmia. Passaports Covid alterats o documents referents als resultats de proves diagnòstiques negatives que han estat falsejats amb programes d’edició informàtica i s’han imprès posteriorment serveixen per entrar als establiments.

El malaurat succés que manté en estat molt crític una jove de 22 anys a l’UCI de l’hospital no té un lligam directe amb tot plegat. Però sí que ha incrementat la sensibilitat de molta gent i la susceptibilitat relativa a segons quines pràctiques que l’Altaveu ja va avançar fa uns dies i que ara s’ha corroborat sense embuts. “Molts dels adolescents d’Andorra van igual, i no troben obstacles majors en els accessos a segons quins locals d’oci nocturn”, han assegurat alguns pares. El de Santa Coloma estaria ‘sota observació’.

Imatge d'arxiu d'una discoteca del país.

Relacionat

Queixes per la laxitud d’alguns locals d’oci nocturn en el control d’accés a menors

L’Altaveu ha sol·licitat als ministeris d’Interior i de Salut si hi ha alguna acció administrativa derivada dels fets de dissabte. De moment no hi ha resposta. Sí que és cert que el local, almenys quan els vigilants de seguretat es van haver de mobilitzar pel desplom de la noia, estava ple a vessar. Caldrà analitzar si es respectaven els aforaments establerts en els protocols relatius a la pandèmia. I és just amb els documents que cal per acreditar l’estat de salut que menors aprofiten per colar-se.

Fins al punt, que no només s’altera l’edat per tal de simular una majoria d’edat que potser no s’ostenta. Hi ha casos en què fins i tot es manipulen documents aliens i, per tant, el noi o la noia que aconsegueix accedir al local d’oci nocturn, el que sigui, ho fa sense realment tenir una prova que corrobori que ell o ella o bé té administrada la pauta de vacunació completa o bé en les hores prèvies no presenta elements de contagi. I la situació preocupa els pares i les mares. Per la laxitud i per la situació. La pandèmia no deixa de ser pandèmia i fets com els de dissabte, ni que sigui per estupefacció, no deixen tampoc de generar temences.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending