França es planteja tornar a demanar el passi sanitari a la frontera per l’augment del coronavirus

Aquest dimarts s'han registrat 147.248 nous casos i set dies abans havien estat 95.217, cosa que suposa una pujada del 55%

Cues de cotxes a punt de sortir per la duana del Baladrà.
Cues de cotxes a punt de sortir per la duana del Baladrà. Altaveu

El govern francès es planteja tornar a demanar el passi sanitari per accedir al país segons un informe que ha elaborat el ministeri de Salut que es debatrà a partir de la setmana vinent. El motiu és l'augment de casos que ha passat de 147.248 en només una setmana de dimarts 21 al dimarts 28 amb una pujada del 55%.

El govern no descarta fer més restriccions com l'obligació de portar la mascareta en llocs tancats i en els transports públics. Les autoritats temen que amb les vacances i els desplaçaments hi pugui haver una nova onada. La variant amb més presència és la BA.5 que és molt contagiosa.

A Catalunya, les dades mostren que les hospitalitzacions han augmentat amb 245 ingressats més, el que suposa un total de 1.762 hospitalitzats, una xifra que no es veia des del febrer. A les UCI tornen a haver 46 pacients crítics. A Barcelona, els casos notificats augmenten un 20 % i tornen a superar els 4.000 setmanals. Els hospitalitzats per covid pugen amb 160 persones en l’últim mes.

Mentrestant, continua la nova estratègia de seguiment de la covid. La conselleria catalana de Sanitat ha advertit que “no hi ha una data determinada” per l’administració de la quarta dosi de la vacuna per a la població general, tot i que en algun moment se l’haurà de posar tothom.

A Andorra hi ha haver un repunt la setmana passada, amb 325 nous positius. Per tant, la xifra total de contagis des de l'inici de la pandèmia s'eleva fins als 43.774 i els casos actius s'incrementen en 117, arribant fins als 429.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending