Forta baixada dels casos actius, que aviat podrien passar per sota dels 3.000

S’han diagnosticat 208 nous positius i, en canvi, s’han pogut donar fins a 829 altes, fet que deixa el nombre de pacients amb Covid en 3.095

Comentaris

Entrada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Entrada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

Govern no preveia aixecar restriccions fins a davallar dels 3.000 casos actius. Finalment, l’anunci de la retirada de bona part de les mesures es va fer amb encara més de 3.700. En un sol dia, però, la combinació d’un nombre de positius relativament reduït en comparació al de setmanes precedents i una xifra molt elevada d’altes ha permès reduït de forma considerable els pacients actualment amb Covid-19. La barrera dels 3.000 és ara molt a prop.

En les darreres hores, i segons l’actualització de dades facilitada des de Salut, s’han diagnosticat 208 nous positius. Per tant, se supera la barrera dels 36.000 des de l’esclat de la pandèmia. La xifra continua la tendència a la moderació dels últims dies. Paral·lelament, en canvi, s’ha donat un nombre molt elevat d’altres. Fins a 829.

I això és el que permet una considerable reducció dels casos actius. Passen de 3.719 a 3.095, 621 menys en un sol dia. Per tant, molt a prop de davallar, com havia volgut Salut abans d’aixecar restriccions, dels 3.000.

Potser la pitjor dada del dia és l’increment del nombre d’ingressats a l’hospital. Salten de nou a dotze, amb tres pacients més a planta. A cures intensives, però, es mantenen nou persones.

En canvi baixa la pressió sobre el sistema escolar. HI ha 58 aules en vigilància activa, quatre menys que dilluns. D’aquestes, només tres tenen tots els alumnes confinats, metre que en 55 dels casos la mesura d’aïllament només afecta alguns alumnes. A banda, hi ha 113 grups més sota vigilància passiva, 17 menys que dilluns.

Comentaris

Trending