Font, obert a reiniciar negociacions amb els col·lectius sanitaris “en la mesura del possible”

El ministeri de Salut era conscient del malestar i la indignació que existeix dintre dels odontòlegs i entén que és una necessitat per renovar el conveni del sector

El minsitre de Salut, Albert Font, amb la cònsol d'Andorra la Vella, el president d'ATIDA i l'artista, Emma Regada.
El minsitre de Salut, Albert Font, amb la cònsol d'Andorra la Vella, el president d'ATIDA i l'artista, Emma Regada.

El ministre de salut, Albert Font, ha assegurat aquest divendres que està disposat a reiniciar negociacions amb els col·lectius sanitaris que ho requereixin, “en la mesura de les nostres possibilitats”. Aquesta postura s’ha pres després que els odontòlegs traslladessin el seu malestar i la seva indignació pel conveni que, segons ha assegurat Font, no es treballa des del 2009. El ministre, per tant, no entén la situació com una amenaça, sinó com una necessitat del sector que s’ha de treballar.

“Les negociacions es faran amb tots els col·lectius que calguin”, ha assegurat Font. Els odontòlegs han traslladat una denúncia al ministeri de Salut on reclamen que les condicions del seu conveni amb la CASS, principalment, per les tarifes que estan sense revisar des del 2009, segons el ministre. “No podem parlar de malestar a tot el col·lectiu, perquè és un sentiment molt personal, però sí que en som conscients de certa indignació i busquem l’eficàcia”, ha explicat Font.

Pel que fa a les advertències que s’han rebut per part dels odontòlegs de deixar la CASS, Font ha apuntat que “el ministre de Salut ja té prou anys com per recordar que la tònica habitual era que l’1 d’octubre el Col·legi de Metges denunciava per sistema el conveni per renegociar”. I així entén Font la situació que s’està produint amb els dentistes, “ho llegeixo amb aquesta clau, crec que ha arribat, segons ells, el temps de reiniciar una taula de negociacions”. I el ministeri n’està preparat i disposat a fer-ho amb ells, i amb tots aquells que en tinguin interès.

De fet, aquest matí Font ha rebut el Col·legi de Metges que li ha traslladat aquesta mateixa intenció, “volen tornar a reiniciar negociacions amb la CASS i amb el ministeri, i nosaltres estem, evidentment, disposats a fer-ho dintre de la mesura de les nostres possibilitats i de les nostres atribucions”. També s’ha mostrat obert a possibles peticions, com que s’augmentin les tarifes. “Esperem que, lògicament, anirà per aquí la negociació i es tracta de parlar-ho”, ha apuntat Font.

‘JO EN TU’, L’ESCULTURA PER POSAR EN VALOR ELS DONANTS

IMG 5334
Emma Regada amb la seva obra 'Jo en tu'

Aquestes declaracions del ministre de Salut s’han donat en el marc de la inauguració de l’escultura ‘Jo en tu’ al Parc Central. Es tracta d’una obra d’art promoguda per l’Associació de trasplantats i donants d’Andorra (ATIDA), que vol posar en valor la dedicació i solidaritat d’aquelles persones que han donat un òrgan, cèl·lula o teixit per salvar la vida d’una altra persona. El president d’ATIDA, Toni Gamero, ha destacat que aquest divendres ha estat, per ells, “un dia històric”.

L’artista ha estat Emma Regada, que ha exemplificat, amb ferro i pedra, el fet de donar una part d’una persona per poder salvar-ne una altra. Gamero ha explicat que “és una forma d’agraïment per a aquells donants que ens han salvat la vida”. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha indicat que “la solidaritat és la capacitat que tenen les persones que donen a les altres la capacitat de continuar vivint”. I això és el que exemplifica ‘Jo en tu’.

D’altra banda, i seguint dintre del context del trasplantaments, Gamero ha aprofitat per reivindicar el gran repte que Andorra sigui país donant. Com ja s’havia explicat fa unes setmanes, s’han realitzat diverses reunions i aviat acudirà una delegació catalana al país per poder seguir configurant el marc que pot encabir aquest traspàs d’òrgans des d’Andorra fins a Espanya. Font ha remarcat que “és una tasca que tenim encomanada no en un àmbit polític, sinó humanitari, això no té ideologia”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending