Una filosofa lligada a Grifols, un advocat i la coordinadora de l’UCA, al comitè de bioètica

Ester Busquets, Miquel Julià i Angelina Santolària relleven Núria Terribas, Neus Vives, Carolina Bailén i Celine Mandicó

Ester Busquets (esquerra) i Angelina Santolària.
Ester Busquets (esquerra) i Angelina Santolària. ARXIU

Una doctora en filosofia i infermera que forma part de la Càtedra de Bioètica Fundació Grifols-Universitat de Vic, un advocat del país amb bona relació amb l’Església i la coordinadora sanitària de la Unitat de Conductes Addictives (UCA) del servei de Salut Mental de l’hospital són les noves incorporacions del Comitè nacional de bioètica (CNB) després de l’esgotament del mandat d’alguns dels seus membres i de la dimissió d’altres integrants.

L’ara magistrada del Tribunal de Corts Carolina Bailén i la directora de la Fundació-escola Nostra Senyora de Meritxell, Celine Mandicó, van renunciar al càrrec durant el mes de desembre. Com a recanvi d’elles dues s’incorpora al CNB la responsable de l’UCA, Angelina Santolària. Joan Massa, David Pérez, Jacques Montagut, Neus Vives i Núria Terribas havien arribat al final del seu mandat. Els tres primers han estat renovats per a un tercer manat mentre que Vives i Terribas deixen definitivament el CNB.

El comitè el configuren Ester Argilés, Guillem de Celis, Montserrat Gil López, Pere Puigdomènech, Angelina Santolària, David Perez, Jacques Montagut, Joan Massa, Ester Busquets i Miquel Julià

Per a substituir-les, s’ha escollit l’advocat Miquel Julià, que ja assessora altres projectes de connotació social (en relació a la infància i a la joventut) i té fil directe amb la cúpula eclesial urgellenca. Va ser designat al seu dia un dels dos marmessors de l’herència de Casa Molines. L’altra elegida és la doctora en filosofia i diplomada en infermeria Ester Busquets, que alhora és coordinadora de formació i investigació de la càtedra de Bioètica Fundació Grífols-UVic-Universitat de la Catalunya Central.

Després dels canvis, de les entrades, sortides i renovacions, el CNB el composen Busquets, Julià i Santolària, que són nou i noves; la infermera del SAAS especialista en cures paliatives Ester Busquets; la psiquiatra Montserrat Gil; el metge internista Guillem de Celis; el físic i biòleg català Pere Puigdomènech, professor d’investigació al Consell Superior d’Investigacions Científiques espanyol (CSIC) al Centre d’Investigació en Agrigenòmica (CRAG).

També el director en farmàcia i director tècnic de laboratoris Pasteur, David Pérez; el jurista i exsecretari del Copríncep episcopal Joan Massa; i el metge francès especialista en biologia de la reproducció Jacques Montagut, que ha format part de diversos òrgans ministerials francesos així com el Comitè Consultiu Nacional d’Ètica i el Comitè de Bioètica del Consell d’Europa.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending