Europa valida el certificat Covid andorrà

També ho fa en el cas de Mònaco, Israel, el Marroc, Albània, les illes Fèroe i Panamà

El certificat Covid en les seves dues versions.
El certificat Covid en les seves dues versions. ALTAVEU

El certificat de vaccinació andorrà ja és vigent a la Unió Europea (UE), segons ho ha anunciat aquest dimecres la Comissió Europea (CE) i ho ha confirmat el Govern d'Andorra. Sis països més també es beneficien d’aquesta mesura: Mònaco, Israel, el Marroc, Albània, les illes Fèroe i Panamà.

Des d’aquest dimecres, la Comissió Europea (CE) reconeix els certificats digitals Covid amb el codi QR xifrat amb la clau andorrana i els equipara als emesos per qualsevol dels estats membres, segons informa el Govern en un comunicat. De la mateixa manera, el Principat també reconeix en les mateixes condicions els certificats emesos pels països de la Unió Europea (UE), Albània, illes Fèroe, Israel, Mònaco, el Marroc i Panamà.

Fins ara els residents a Andorra ja podien obtenir el certificat digital andorrà, però la clau que s’utilitzava per codificar el QR era la francesa. Així, gràcies a l’acord de col·laboració entre el Principat i França signada el mes de juliol, el certificat digital andorrà va poder implementar-se i utilitzar-se arreu des el mes de juliol.

Joan Martínez Benazet i Jean-Claude Tribolet després de la firma.

Relacionat

Andorra i França formalitzen l’acord perquè la UE admeti el certificat andorrà de vacunació Covid

A partir de les properes setmanes, els nous certificats digitals que es generin ja inclouran el codi QR xifrat amb la clau andorrana. Les persones que ja tenien el seu certificat –ja sigui en format paper o descarregat de l’aplicació AndorraSalut– no han de fer cap canvi perquè continua sent vàlid.

El certificat digital Covid UE és una iniciativa internacional que va sorgir amb l’objectiu de facilitar la circulació lliure i segura dins la Unió Europea i l’espai Schengen durant la pandèmia. El document inclou dades d’identificació del ciutadà i la informació de la pauta de vacunació rebuda, si ha passat la malaltia els darrers sis mesos o bé si s’ha fet una prova diagnòstica –PCR o TMA– les darreres 72 hores.

Etiquetes

Comentaris

Trending