Andorra i França formalitzen l’acord perquè la UE admeti el certificat andorrà de vacunació Covid

El certificat amb el codi QR el podran obtenir els qui hagin completat la pauta de vaccinació i també les persones que o bé hagin passat la malaltia els darrers sis mesos o bé que s’hagin realitzat una prova diagnòstica –PCR o TMA– les darreres 72 hores

Comentaris

Joan Martínez Benazet i Jean-Claude Tribolet després de la firma.
Joan Martínez Benazet i Jean-Claude Tribolet després de la firma. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet, han signat aquest migdia l’acord de col·laboració per tal que França homologui el certificat Covid andorrà i que aquest sigui reconegut pels Estats membres de la Unió Europea (UE). El nou certificat que emetrà Andorra, inclourà també el codi QR que permetrà que les dades epidemiològiques de l’usuari es puguin llegir d’una manera més ràpida i automatitzada. El certificat amb el codi QR també el podran obtenir les persones que o bé hagin passat la malaltia els darrers sis mesos o bé que s’hagin realitzat una prova diagnòstica –PCR o TMA– les darreres 72 hores.

Davant la comissió legislativa de Sanitat, el titular de Salut ha explicat que ben aviat s’explicarà com es podrà obtenir el certificat actualitzat. Tant aquells que acabin de rebre la segona dosi de la vacuna com aquells que fa un temps que ja han completat la pauta i han rebut el document que de moment és que funciona en l’actualitat. Es preveu que sigui ben aviat que es pugui obtenir el certificat que és idèntic al que expediran tots els països de la UE.

La signatura s’emmarca en la bona entesa i l’estreta col·laboració existent entre el Govern d’Andorra i el de la República Francesa. El conveni rubricat aquest dimarts per Martínez Benazet i Tribolet sorgeix de l’acord assolit entre el cap de Govern, Xavier Espot, i el primer ministre gal, Jean Castex, durant la trobada que tots dos mandataris van mantenir a París el 22 de juny passat.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending