Espanya aprova l'enviament de les vacunes a Andorra

El BOE publica el conveni i aquest mateix dimarts s'aniran a buscar a Madrid per a començar la vacunació

Vials de la vacuna Pfizer.
Vials de la vacuna Pfizer. Altaveu

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest dimarts l'acord del govern espanyol del conveni amb Andorra per l'arribada al Principat de les vacunes de Pfizer BioNtech. Com va  explicar aquest dilluns el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ara caldrà anar-les a buscar aquest mateix dimarts a Madrid i es podrà començar a vacunar.

 

El conveni recull que Andorra pot rebre dosis del vaccí que Espanya ha aconseguit en tant que país membre de la Unió Europea (UE) i que pot revendre-les a països tercers que les necessitin, contribuint, d'aquesta manera a un accés mundial i equitatiu a la vacuna a tot el món.Andorra disposarà de 30.000 vacunes ampliables.

Les 2.000 unitats que inicialment proporcionarà Pfizer són per vacunar a un miler de persones ja que es reservaria la meitat de les dosis per administrar la segona en les tres setmanes següents a la primera injecció tal com marca el protocol. El vaccí s'ha de conservar a una temperatura molt baixa i es pot mantenir ultracongelat a instal·lacions del SAAS i també a les d'una empresa privada.


 

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending