“El Govern no està asfixiant els bars; és la Covid que asfixia algunes activitats econòmiques”

El cap l’executiu i el ministre de Salut es reuneixen aquest dimecres amb representants de la unió de propietaris de locals que només poden fer menjar per emportar per escoltar els seus neguits i demandes

Joan Martínez Benazet envoltat dels consellers de la coalició Joan Carles Ramos, Sílvia Ferrer i Berna Coma.
Joan Martínez Benazet envoltat dels consellers de la coalició Joan Carles Ramos, Sílvia Ferrer i Berna Coma. Toni Solanelles

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, es reuniran telemàticament aquest dimecres amb representants de la Unió de Bars d’Andorra per escoltar els seus neguits, les seves preocupacions i les seves demandes. Així ho ha anunciat el el titular de Salut, que ha hagut de respondre a preguntes dels consellers Jordi Font i Carine Montaner sobre les dificultats que estan passant aquests establiments. “El Govern no està asfixiant els bars; és la Covid que asfixia algunes activitats econòmiques”, ha deixat clar el ministre.

Davant la comissió de Sanitat, Martínez Benazet ha deixat clar que “no ens ho inventem nosaltres” sinó que hi ha dades que avalen el fet que és al tomb del sector de la restauració, per la tipologia de les trobades que s’hi fan, que es generen molts dels contagis. El ministre ha deixar clar que “el problema no són els gestors dels bars sinó els client que hi anem”. I en aquest marc ha explicat que no hi ha contagis entre el personal sinó entre els usuaris dels establiments i per això s’han hagut d’adoptar les restriccions que s’han adoptat. “El Govern està prenent decisions per no saturar el sistema sanitari”, “per poder sobreviure i poder sortir d’aquesta situació; d’una pandèmia mundial molt dura”.

Martínez Benazet, que ha reiterat en més d’una ocasió que “no estem asfixiant l’economia, l’està asfixiant la Covid”, ha afirmat que en general els establiments estan fent bé la feina. Fins i tot quan el conseller socialdemòcrata i president de la comissió de Sanitat ha lamentat que hi hagi aglomeracions de gent fumant a la porta d’alguns d’aquests locals. El ministre ha tret ferro a aquestes situacions alhora que Carine Montaner ha demanat que “no paguin justos per pecadors” i Jordi Font ha exigit “pedagogia en comptes de repressió”.

Comentaris (3)

Trending