Dotze dones d’entre 16 i 37 anys han acudit al servei d’acompanyament integral

La majoria de les persones que van contactar amb el SIAD ho van fer per demanar informació en relació amb la interrupció de l’embaràs, encara que hi va haver consultes d’altres tipus

El SIAD ofereix el servei telefònicament, de forma rotatòria als CAPs o també de manera concertada.
El SIAD ofereix el servei telefònicament, de forma rotatòria als CAPs o també de manera concertada. Toni Solanelles

Des del març fins ara, dotze persones han acudit al Servei d’Integral d’Atenció a la Dona (SIAD) per demanar informació en matèria de salut sexual i reproductiva. Només quatre persones han contactat amb aquest servei durant l’estiu, mentre que la resta ho van fer durant el confinament. El Govern ha fet una valoració positiva d’aquestes dades, que s’han fet públiques coincidint amb el Dia internacional pel dret a avortar.

Totes les dones que van contactar amb el SIAD -la gran majoria ho fan per telèfon- tenien entre 16 i 37 anys, segons que ha explicat la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas. El 60% de les usuàries són persones que treballen. En tots els casos, les comunicants van ser derivades cap a especialistes en ginecologia. Majoritàriament, encara que no només, les usuàries es van interessar sobre qüestions relacionades amb la interrupció de l’embaràs.

El SIAD presta atenció de forma rotatòria a tots el CAP del país.

Relacionat

Vuit dones s’han interessat per com interrompre l’embaràs

Mas ha assegurat que la valoració que es fa del servei “és molt positiva”, perquè tot i que l’estructura de l’Estat és la que és, ha vingut a dir la número 2 del ministeri de Salut, “podem estar al costat de les persones i de la salut sexual i reproductiva”.

Comentaris

Trending