Vuit dones s’han interessat per com interrompre l’embaràs

Set de les consultes s’han fet per via telefònica i només una s’ha dut a terme de manera presencial a un servei que s’ofereix de forma rotatòria en tots els CAP del país

El SIAD presta atenció de forma rotatòria a tots el CAP del país.
El SIAD presta atenció de forma rotatòria a tots el CAP del país. Toni Solanelles

Vuit dones s’han interessat o han demanat informació per com poder interrompre l’embaràs malgrat que l’avortament està penalitzat al Principat. Totes les consultes que s’han fet fins ara al Servei Integral d’Atenció a la Dona (SIAD) anaven pel mateix camí. S’interessaven pel mateix. Set de les consultes s’han fet per telèfon i una vuitena s’ha dut a terme de manera presencial.

El servei, que és la resposta, o el pas més que el Govern demòcrata-liberal ha establert en l’acompanyament de les dones tot i que l’avortament està prohibit formalment al país, es va posar en marxa el 2 de març i, per tant, l’esclat de la pandèmia l’ha afectat de ple. El balanç l’ha fet el ministre portaveu, Eric Jover, que ha recordat el caràcter anònim de totes les consultes.

-

Relacionat

Primeres dues dones ateses al servei integral d’acompanyament per a l’avortament

El SIAD està pensat per atendre les dones des d’una visió global, integral, i per atendre neguits diversos que tinguin a veure amb la sexualitat, la reproducció i la planificació familiar en general. Les professionals que atenen el servei, llevadores majoritàriament, acudeixen de manera rotatòria als onze CAP que hi ha al Principat. Puntualment també poden resoldre els dubtes a domicili.

Etiquetes

Comentaris

Trending