Dos tests d’antígens d’autoconsum gratuïts i nous preus per a les proves diagnòstiques

El nou repunt de la pandèmia ha portat el Govern a fer una altra marxa enrere amb les tarifes fixades per a TMAs i TRAs

Una caixa de tests ràpids d'antígens.
Una caixa de tests ràpids d'antígens. Toni Solanelles

Abans de Nadal, i encara no està clar ni com, ni quan, ni de quina manera, el Govern lliurarà a cada ciutadà legalment establert al país dos tests d’antígens (TRA) d’autoconsum perquè els puguin fer servir abans de qualsevol cita. “És una capa més de protecció”, ha recordat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que també ha explicat que s’ha acordat un altre cop fer marxa enrere parcialment en relació amb les proves diagnòstiques.

El Govern, encara que ja en té, comprarà en breu una nova partida de tests d’antígens per poder entregar gratuïtament als ciutadans. El canal per fer-ho encara s’ha d’establir. Però, en tot cas, el titular de Salut ha deixat clar que “és un gest que pocs països fan”, alhora que haurien de servir per poder celebrar els àpats nadalencs “amb més llibertat”.

En el mateix sentit i seguint amb les mesures de contenció de la pandèmia, el ministre de Salut també ha anunciat que s’amplien les casuístiques en què les proves diagnòstiques es poden fer de manera gratuïta. Així, a banda dels controls de contactes de positius i en els casos prescrits pels metges, les persones que vulguin realitzar-se una prova TMA davant una sospita d’infecció podran fer-ho gratuïtament, deixant tres setmanes entre prova i prova.

En el cas de les proves que es realitzin fora d’aquests circuits, les TMA seguiran tenint un preu de 40 euros i les TRA passaran a costar-ne cinc, quan inicialment el preu s’havia fixat en vuit euros. En ambdós casos el preu inclou la realització de la prova per personal qualificat i el lliurament dels resultats.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending