Dispositiu mèdic per treure pressió a Urgències i a primària en relació a la pandèmia

Aquest dimarts reobre, a les instal·lacions de l’antic tanatori, a l’hospital, el Centre Intermedi Covid, destinat a persones amb símptomes moderats o greus relacionats amb la Covid

Al CIC s'hi accedeix per les dependències de consultes externes.
Al CIC s'hi accedeix per les dependències de consultes externes. Toni Solanelles

Tot i que la pressió sanitària no és la d’altres onades, l’extenuació que viuen els professionals sanitaris i el nivell de contagis que hi ha -directes o indirectes- han portat a reactivar, a partir de demà, el Centre Intermedi Covid (CIC), un dispositiu mèdic que ha de permetre treure pressió a l’atenció primària i al servei d’Urgències de l’hospital en relació amb la pandèmia.

Així, tant els metges referents com els especialistes d’Urgències derivaran cap a aquest dispositiu, que funcionarà de dilluns a diumenge de 3 a 6 de la tarda a les dependències de l’antic tanatori, a l’hospital, accedint-hi per l’edifici de les consultes externes, totes aquelles persones que presentin símptomes moderats o greus, especialment respiratoris, i compatibles amb el coronavirus.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que en tot l’hospital, en el conjunt del SAAS, d’uns 1.200 empleats en xifres rodones, hi ha 40 professionals positius de coronavirus aquest migdia. Però es deuen concentrar tots en pocs serveis, si es té en compte que només al bloc quirúrgic vuit professionals d’infermeria estan infectats.

Una imatge de l'hospital.

Relacionat

L’hospital frena l’activitat quirúrgica per l’allau de contagis que hi ha al centre sanitari

Aquesta circumstància, ha concretat el titular de Salut, és el que ha portat a reduir el nivell d’activitat quirúrgica. S’ha ajornat, tal i com va avançar l’Altaveu, tot allò programat i només es manté el que és urgent, ineludible, el que té a veure amb pacients oncològics i la cirurgia major ambulatòria.

Comentaris

Trending