La disbauxa de la pandèmia obliga a endurir els protocols de confinament

L’Oficina Covid ja no pot assumir el seguiment del creixent volum de casos positius que s’estan donant els darrers dies, amb un virus circulant ja de forma global

La mascareta torna a ser obligatòria en interiors.
La mascareta torna a ser obligatòria en interiors. ARXIU

El fet que la Covid torni a marxar desbocada preocupa, i molt, en molts àmbits. I especialment en el sanitari. Més enllà de les mesures de calat que caldrà que adopti aquest dimecres el consell de ministres -com el cas de l’obligatorietat del passaport Covid per accedir a diferents establiments-, les autoritats sanitàries tornaran a endurar també els protocols relatius als confinaments tenint en compte que cada cop hi ha més vacunats que es contagien. Això sí, la simptomatologia, en cas de ser-hi, habitualment és lleu.

Després de temps d’adoptar mesures molt flexibles quant als aïllaments partit de la base que la vacunació era una protecció molt elevada, hores d’ara es tornen a confinar en qualsevol cas els convivents de persones positives. Fins ara, aquells convivents -la parella d’un infectat, per exemple- amb un infectat que estaven vacunats no calien que es romanguessin aïllats al domicili. Ara es fa marxa enrere i el confinament torna a ser necessari. No és la única mesura que caldrà adoptar en les properes hores.

Un passaport Covid del Principat d'Andorra.

Relacionat

El passaport Covid serà obligatori per accedir a bars, restaurants, hotels o gimnasos

I és que el volum de contagis és tan elevat que l’Oficina Covid -que mira de reforçar-se d'urgència amb més capacitat de rastreig i, per tant, més recursos humans- ja no dóna a l’abast segons que han reconegut diverses fonts relacionades amb aquest organisme depenent del ministeri de Salut. De fet, el parer dels professionals d’aquest departament, més l’estat en què es trobi la pressió hospitalària, seran elements determinants en la presa de decisions, més o menys restrictives, d’aquest dimecres en el marc del consell de ministres.

Les diverses fonts consultades han reconegut que el coronavirus marxa desbocat i que ja ha saltat en tots els àmbits socials, amb la qual cosa, més enllà de l’ús de la mascareta, cal adaptar totes les mesures de prevenció i precaució que es creguin escaients. Es vol que l’afectació en l’activitat econòmica sigui inexistent o la més mínima possible, però tot i així no hi ha cap certesa davant el repunt molt intensiu que està vivint la pandèmia hores d’ara.

Comentaris (19)

Trending