Detecten un positiu per coronavirus en una padrina ingressada recentment a Salita

La dona va ser sotmesa al protocol per a nous interns de centres sociosanitaris, fet que va permetre detectar-li la malaltia en la segona prova, després d’estar uns dies en aïllament

Imatge de la façana principal de la residència privada Salita.
Imatge de la façana principal de la residència privada Salita. ARXIU

El protocol adoptat per controlar els nous ingressos a les residències sanitàries ha permès detectar una padrina que acabava d’entrar a Salita i que s’ha contagiat amb el coronavirus. La dona va estar en tot moment aïllada i en les properes hores serà traslladada a l’hospital de Meritxell. Es tracta, doncs, del cas número 853 des que va començar la crisi sanitària de la Covid-19.

La dona, una padrina de 88 anys, era una nova usuària de Salita a la qual es va aplicar el protocol de testar tots els ingressos als centres sociosanitaries. En una primera TMA, va donar resultat negatiu. Posteriorment, se la va aïllar, tal com estableix les instruccions sanitàries, fins a poder fer-li la segona. En aquesta, ha donat positiu.

En les properes hores, la dona serà traslladada a l’àrea específica per a pacients Covid que hi ha a l’hospital, on se sumarà als vuit que encara romanen ingressats, cap dels quals a la unitat de cures intensives. Des de Govern s’ha indicat que, malgrat tenir la malaltia, la padrina presenta un bon estat de salut.

casos totals coronavirus 12 juny

Es tracta del cas 853 de coronavirus al país. D’ells, cal recordar, 51 han perdut la vida, tot i que s’està a punt de complir la quarta setmana sense cap defunció. En les darrers 24 hores, s’han pogut donar una alta mèdica més i, per tant, les persones curades ascendeixen a 781, mentre que encara queden 21 casos actius, un d’ells, un professional sanitari.

nous casos coronavirus 12 juny

El de la padrina de Salita és l’únic resultat positiu que s’ha rebut en les darreres hores, d’un total de 148 proves -entre PCR i TMA- realitzades. Des de Govern, però, no s’ha pogut aclarir si entre aquests tests hi figuren ja els que es van realitzar entre el personal dels comerços del Pas de la Casa. De ser així, aquest cribratge hauria dictaminat que, malgrat l’arribada de turistes francesos, no s’hauria produït cap nou contagi.

casos actius coronavirus 12 juny

 

Comentaris

Trending