Detectat un petit brot de Covid-19 a la residència Sant Vicenç d’Enclar

Tot apunta que hi hauria onze pacients i un treballador de les instal·lacions contagiats, que s’haurien detectat durant els cribratges habituals als centres sociosanitaris

Una vista de la residència Sant Vicenç d'Enclar.
Una vista de la residència Sant Vicenç d'Enclar. Cristian Cortés

La residència geriàtrica Sant Vicenç d’Enclar s’està veient afectada per un brot de Covid-19. Tot apunta que hi hauria fins a onze pacients i un treballador que s’haurien contagiat, i que s’hauria detectat la malaltia gràcies als cribratges habituals que es fan regularment als centres sociosanitaris.

Fins a onze padrins s’haurien contagiat actualment a la residència Sant Vicenç d’Enclar en un brot que també ha afectat un dels treballadors. De tant en tant, a aquestes instal·lacions, es detecten casos, generalment lleus, a causa dels cribratges que es fan periòdicament tant a pacients, com a empleats. En aquesta ocasió, però, semblaria que la malaltia s’ha començat a propagar.

Actualment, les mesures establertes pel ministeri de Salut estableixen que és obligatori fer servir la mascareta a centres sociosanitaris per la gent gran, així com a tot arreu a tots aquells que tinguin factors de risc. A més, el personal assistencial s’ha de fer un TRA quinzenal, i el no assistencial l’ha de realitzar mensual.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending