La demanda de certificats de vacunació arriba als 42.309

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet detalla també que se n'han sol·licitat 1.396 d'haver passat el coronavirus i 917 de prova diagnòstica

Comentaris

El certificat Covid en les seves dues versions.
El certificat Covid en les seves dues versions. ALTAVEU

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha detallat en la roda de premsa posterior al consell de ministres que s'han registrat 42.309 demandes de certificats de vacunació amb codi QR, entre els digitals i els de paper. Se n'han demanat també 1.396 de certificats d'haver passat la malaltia i 917 de prova diagnòstica. Més de 8.500 persones s’han descarregat l’aplicació AndorraSalut.

El ministre portaveu, Eric Jover ha explicat que s'han reforçat els equips que tramiten el Certificat digital que permet accedir a l'aplicació Andorra Salut davant l'elevada demanda dels darrers dies. S'han rebut 1.600 peticions de les quals ja se n'han resolt més de 1.000.

El Certificat té l’objectiu de facilitar la circulació, lliure i segura, dins la Unió Europea (UE) i l’espai Schengen durant la pandèmia. Així, permet per exemple fer desplaçaments eximint als titulars d’algunes restriccions, com ara la quarantena. El document inclou dades d’identificació del ciutadà i la informació de la vacuna rebuda, el resultat del test o la data en què es va superar la malaltia.

L'aplicació AndorraSalut, que s’emmarca en el procés de Transformació Digital del Govern, digitalitzarà la relació del pacient amb el sistema de salut, facilitant els tràmits i agilitzant-ne els processos. L'aplicació anirà ampliant les seves funcionalitats progressivament, facilitant els usuaris la gestió de la seva informació sanitària.

Comentaris

Trending