La defunció d’una dona de 93 anys eleva fins a 148 les víctimes de la pandèmia

En les darreres hores s’han diagnosticat 87 nous positius mentre que es registra una nova davallada dels casos actius: 120 menys fins a 1.200

L'hospital de Meritxell.
L'hospital de Meritxell. Toni Solanelles

La pandèmia s’ha cobrat una nova víctima. Una dona de 93 anys que estava ingressada a l’hospital de Meritxell ha perdut la vida en les darreres hores. Es converteix en la defunció 148 des de l’esclat de la crisi sanitària. És la pitjor dada d’una actualització que segueix confirmant la millora de la situació, amb 87 nous positius i una davallada de 120 els casos actius, fins als 1.200.

La darrera mort provocada per la pandèmia s’ha registrat, novament, a l’hospital. Es tracta d’una persona de 93 anys que es trobava ingressat a la planta Covid del centre sanitari. Finalment, no ha pogut superar la malaltia i ha acabat perdent la vida. Es converteix, doncs, en la víctima 148 del coronavirus.

Una malaltia que segueix provocant contagis, però a un ritme molt inferior al de fa dues setmanes. Òmicron, queda clar, perd força. En les darreres hores, s’han diagnosticat 87 nous positius. Malgrat això, els casos actius s’han reduït. Fins a 1.200. Per tant, a poc a poc la dada s’aproxima a caure per sota de la barrera psicològica del miler.

A l’hospital hi ha un total de quinze pacients. D’aquests, deu a planta. Cinc més a cures intensives. Tots ells, per cert, amb necessitat de connexió a un ventilador mecànic.

On la millora de la situació sanitària també es fa evident és al sistema escolar. Ja no queda cap aula amb alumnes confinats. També es redueix el nombre d’aules sota vigilància passiva. De 49 passa a 29.

El ritme de vacunació també creix, però lentament. S’han administrat ja 154.561 vaccins. 39.630 persones ja han rebut fins a tres dosis.

Comentaris (2)

Trending