Cribratge massiu a maternal i primària de Santa Coloma per la preocupant propagació de la Covid

El centre del sistema educatiu andorrà ja va tenir un brot molt notable pels volts de Tots Sants, i des de fa uns dies la situació torna a estar molt descontrolada i Salut vol intentar reconduir-la abans de les vacances de Pasqua

El centre educatiu, en segon terme.
El centre educatiu, en segon terme. Toni Solanelles

El ministeri de Salut, a través dels equips de seguiment epidemiològic i de l’Oficina Covid, intentar reconduir la descontrolada situació que es viu a l’Escola andorrana d’Andorra la Vella, a Santa Coloma. La propagació del coronavirus torna a estar desmarxada des de fa uns dies a maternal i primària, nivell al qual s’ha tornat a imposar com a obligatòria la utilització de la mascareta. Per això durant aquests dilluns i dimarts es tornarà a fer un cribratge massiu per mirar de determinar si hi ha algun focus i fer tots els aïllaments que escaigui abans de les vacances de Pasqua.

Aquest centre, on també s’hi fa segona ensenyança, ja va viure pels volts de Tot Sants un brot molt important. De fet, que llavors hi hagués molts contagis ha comportat que ara no s’hagin d’aïllar les aules totalment. Només es confinen aquells estudiants que tenen símptomes o són positius i els que no han passat la malaltia prèviament. La resta, com que es donen per immunitzats, continuen fent activitat lectiva amb relativa normalitat.

Just el fet que hi hagi molts alumnes que han superat el coronavirus comportarà que tots ells no hagin de sotmetre’s al cribratge general d’aquests dilluns i dimarts que es farà al centre mateix. L’Oficina Covid ha fet arribar als pares i mares dels estudiants una comunicació on s’explica que “amb l’objectiu de controlar el brot i aturar la transmissió de la infecció” es durà a terme l’esmentat control de detecció de la malaltia.

Imatge de la façana de l'hospital.

Relacionat

Segueixen a l’alça els casos actius de coronavirus

Al cribratge no s’hi han de sotmetre ni aquells escolars actualment aïllats ni els estudiants de les aules cribrades entre el 16 i el 19 de març, és a dir, dimarts i divendres de la setmana passada. Tampoc no s’han de cribrar aquells menors que hagin passat la malaltia en els sis mesos anteriors. I són un piló atès que, com s’ha dit, pels volts de Tots Sants hi va haver un altre important focus. La població educativa que hi ha al centre és força elevada.

Els contagis han tornat a afectar ara de forma força transversal. Així, hi ha infectats des d’integrants de la direcció del centre a algun docent passant per treballadors de la cuina i, és clar, alumnat. D’on surten els contagis no se sap ben bé. Però és clar, segons que han afirmat les fonts consultades, que hi ha, o hi ha hagut almenys, una certa relaxació de les mesures. Per diversos motius. Cansament, comoditat o confiança. Durant temps no ha passat res. Però una vegada el virus ha tornat a entrar al centre “ha fet estralls”.

Comentaris (2)

Trending