Creixen un 27% els casos de persones que han patit ‘bullying’ i acaben amb ansietat o depressió

El cap del Servei de Salut Mental del SAAS, Carlos Mur, diu que amb les xarxes socials hi ha un component d’humiliació constant i hi ha pacients que amb 20 anys tenen problemes per socialitzar-se

Carlos Mur.
Carlos Mur.

L’assetjament escolar és un fenomen que es dona en major o mesura en moltes aules i que cal erradicar. La major part de les víctimes no diuen res als seus pares, o professors per vergonya i amb la proliferació de les xarxes socials acaba derivant en casos de xantatges. El cap del servei de Salut Mental del SAAS, Carlos Mur, alerta de l’increment del 27% de casos de persones que van patir bullying i han desenvolupat ansietat o depressió.

Les seqüeles per a les víctimes d’assetjament escolar poder ser molt importants. Mur explica que és un problema que cada vegada es va generalitzant més i “cal parlar-ne amb molta cura i claredat perquè hi ha casos increïbles”. Amb l’aparició de les xarxes socials “existeix un component d’humiliació constant. L’agressió verbal es reprodueix en aquests espais i els afectats són víctimes d’amenaces”. En aquest sentit, ha alertat que en aquest tipus de casos “no es pot infravalorar el risc de suïcidi”.

Tot i no disposar de dades concretes dels pacients que atenen actualment, sí que ha manifestat que respecte al 2019 hi ha hagut un augment del 27% de les persones que en el seu dia van patir bullying i han desenvolupat ansietat o depressió. “Tinc pacients que arrosseguen un estrès posttraumàtic”, ha exposat.

Carlos Mur avisa que “hi ha gent que amb 20 o 21 anys tenen problemes per socialitzar-se, per trobar parella, d’autoestima o tenen la sensació de buidor”. Això fa que, “en alguns casos desenvolupin conductes addictives que per a ells són un refugi”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending