“Crec que podrem esquiar com abans”

Martínez Benazet apunta que les mesures anticoronavirus a pistes, en ser espais oberts, seran “lleugeres” tret d’un canvi radical a pitjor de la situació epidemiològica

Les conselleres ordinenques Berna Coma i Sandra Codina xerren amb Benazet de fons abans de la sessió.
Les conselleres ordinenques Berna Coma i Sandra Codina xerren amb Benazet de fons abans de la sessió. G. P.

“Crec que podrem esquiar com ho fèiem abans”. Aquesta és la sensació manifestada pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet de cara a la temporada d’hivern. Salut i la resta del Govern, ha avançat, treballen en el protocol que s’aplicarà a les estacions. Les mesures, ha apuntat, seran, tret d’un gran canvi en la situació epidemiològica, “lleugeres”, sobretot quan s’estigui a l’aire lliure.

El titular de Salut ha fet aquest avançament, sense entrar gaire en detalls perquè abans “vull reunir-me amb el sector”. Ha volgut respondre així al dubte que se li ha plantejat durant la seva compareixença davant la comissió legislativa de Sanitat del Consell General. Els parlamentaris han volgut saber quins protocols s’aplicaran i Benazet ha desvetlat que estan força avançats, pendents, això sí, de quina sigui l’evolució de la pandèmia.

I si aquesta es manté com actualment, la intenció és no ser especialment restrictius. “En ambients oberts, si la circulació del virus segueix amb aquestes dades i segueix la campanya de vacunació, les mesures han de ser més lleus”, ha comentat el polític ordinenc. En aquest sentit, s’ha mostrat confiat que “podrem esquiar com abans”.

L’anàlisi de les mesures al sector de la neu entren dins d’un treball global que s’està realitzant per impulsar uns protocols sanitaris “més fàcils i coherents per a tothom”, sense que això suposa “assumir riscos”. Aquests serien, per exemple, els que s’aplicarien als espais tancats de les estacions o a l’oci nocturn, un cop s’acabi l’estudi que s’està realitzant aquest octubre. De fet, els establiments, ha indicat, no tornaran a tancar.

Davant la comissió, el titular de Salut ha volgut refermar la decisió d’exigir proves al personal sanitari no vacunat i, sobretot, que aquestes siguin de pagament. Benazet ho ha justificat per la necessitat de concentrar els recursos “en l’estratègia potent, que ara és la vacunació”.

Per tant, aquesta “sí que serà sent gratuïta” però “sí que hem posat un preu a la resta de recursos”. Per tant, “aquestes persones, seguint els protocols de l’hospital, s’han de fer aquestes proves i assumir-ne el cost”. Almenys fins que, o bé es vacunin o bé es doni per finalitzada la pandèmia.

Comentaris (1)

Trending