El cost de la campanya de test d’antígens al sector turístic va fregar els 126.000 euros

El Govern ha aportat una “subvenció complementària” a Vipsa, una de les cinc empreses que es van encarregar de fer les proves setmanals als treballadors dels diferents àmbits econòmics

Un home sotmetent-se a un test d'antígens.
Un home sotmetent-se a un test d'antígens.

La campanya de tests d’antígens impulsada al llarg de la passada temporada d’hivern entre els treballadors del sector turístic ha acabat costant prop de 126.000 euros. La xifra s’ha incrementat després d’una subvenció complementària a les ja atorgades ara fa mesos a les diferents empreses responsables de la campanya, entre les quals hi havia els dominis esquiables de Canillo i Encamp. En aquest cas, s’ha donat 4.500 euros més a Vipsa.

La campanya es va dur a terme durant quatre mesos, des del 14 de gener fins al 14 de maig. A partir de llavors es va entendre que ja no era necessària. Tenia com a objectiu fer un seguiment de l’estat de salut dels treballadors dels sectors turístics per poder detectar com més aviat millor els possibles contagis amb coronavirus i actuar en conseqüència.

Així, es va impulsar entre empleats del sector hoteler, el comerç i, sobretot, les estacions d’esquí. Llavors, ja es van pagar uns 121.000 euros en subvencions a les cinc empreses que es van encarregar de fer els tests. Dues d’elles, directament dominis de neu -Saetde (60.665 euros) i Ensisa (14.703). Les altres tres es dediquen a la prevenció de riscos en l’àmbit laboral: Mensan (17.364), Unida Qualitat i Prevenció (60.665) i Vipsa (13.569).

Aquesta darrera, ara, ha rebut una “subvenció complementària”, com queda de manifest en l’edicte publicat al BOPA. En concret, la xifra extra aportada és de 4.508 euros. Per tant, finalment el total destinat a la campanya ascendeix a 126.939,96 euros.

Comentaris

Trending