El coronavirus ‘s’agafa’ una treva per Sant Jordi

En les darreres 24 hores s’han notificat només disset casos nous que, combinats amb les 35 altes donades, fa que els casos actius baixin i també que experimenti una rebaixa la pressió hospitalària

Un vehicle d'assistència del SAAS en les immediacions de l'antiga plaça de braus.
Un vehicle d'assistència del SAAS en les immediacions de l'antiga plaça de braus. Toni Solanelles

Hi ha una dada que fa dies que l’administració no facilita i que seria determinant per valorar les oscil·lacions de la pandèmia: quantes proves de detecció del virus es fan cada dia. Perquè després d’una jornada, la de dijous, en què hi va haver un clar ascens de casos, les darreres 24 hores, amb la festivitat de Sant Jordi pel mig i, suposadament, amb menys interès per sotmetre’s a TMAs, el nombre de nous positius notificats ha estat de només disset.

Si es combina aquests disset contagis nous amb les 35 altes que també s’han notificat les darreres hores, fa que tot plegat derivi en una davallada de casos actius. També afluixa la pressió hospitalària sense haver de lamentar cap defunció. Però on la situació no varia, malauradament, és en l’àmbit escolar. Es manté una alta incidència d’infeccions, que es concentren més en alguns centres (al Janer, per exemple) que en altres.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 13.024 persones i es registren un total de 12.458 altes, segons les dades comunicades aquesta tarda pel Govern. El total de defuncions fins a la data és de 124.

Actualment hi ha 442 casos actius, de les quals deu persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i deu a l’UCI –sis d’elles requereixen ventilació mecànica–. A la planta COVID-19 habilitada al Cedre no hi ha cap ingressat. Quant a les vacunes, ahir es van vaccinar 1.230 persones i des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 27.696 dosis. Finalment, pel que fa a la població escolar, hi ha 48 aules sota vigilància activa –21 total i 27 parcial– i 12 en vigilància passiva. Podeu consultar tota la informació relacionada amb la pandèmia de SARS-CoV-2 al Principat

Comentaris

Trending