Convocats els docents i el personal de suport escolar a fer-se una TMA a partir d’aquest dilluns

El 30 de novembre es posarà en marxa el cribratge de temporada en els nivells educatius de batxillerat i superiors

Proves a l''stop lab' de Prat de la Creu.
Proves a l''stop lab' de Prat de la Creu. Toni Solanelles

Els docents i el personal de suport escolar es podran realitzar una prova de detecció del coronavirus (TMA) a partir de dilluns a l’‘stop lab’ de Prat de la Creu. L’acció ja s’emmarca en el cribratge massiu hivernal que es durà a terme de manera setmanal. Als centres educatius l’operativa es posarà en marxa el dia 30 de novembre amb el cribratge dels alumnes de batxillerat i cursos superiors (FP i universitat). Les proves són voluntàries sobre el paper però, també teòricament, només se’n “poden excloure’s de la realització d’aquestes proves les persones que ja hagin passat la malaltia”.

El cribratge formal començarà en una primera fase, com s’ha dit, el proper dilluns dia 30 de novembre als nivells educatius de batxillerat, formació professional, i ensenyament superior. La segona fase inclourà la resta nivells educatius i la data d’inici serà comunicada properament als centres. La recollida de mostres es realitzarà als mateixos centres educatius i  la seva realització i coordinació anirà a càrrec del ministeri de Salut i la Creu Roja Andorrana.

Als alumnes de nivells inferiors se’ls vol fer la prova a partir de tests salivals, menys invasius; fins que no es disposi d’aquest material no es posarà en marge l’operativa

En els nivells educatius superiors, es farà el cribratge a partir de mostres nasolaringes i faringes. Com que ja es tenen els tests, per això hi ha programades les proves. En canvi, per als alumnes de nivells inferiors se'ls vol fer la prova a partir de tests salivals, menys invasius. Fins que no es disposi d'aquest material no es posarà en marge l'operativa, segons que ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

Fins que no s’iniciï el cribratge al seu nivell educatiu, tot el personal docent i de suport dels centres educatius pot fer-se una prova TMA a la cinquena planta de l’aparcament comunal de Prat de la Creu, o a l’‘stop lab’ itinerant, a partir del proper dilluns 23 de novembre. La unitat mòbil estarà emplaçada des d'aquest dissabte a Sant Julià, en concret a l’antiga benzinera de Cal Jaumet. Els ‘stop lab’ funcionen de les 8 del matí a les 8 de la tarda amb una aturada d’una hora entre la 1 i les 2 del migdia.

Sobretot en relació amb aquells que vulguin acudir a Prat de la Creu, no cal demanar cita prèvia, però s’ha de respectar la distribució per parròquies següent: dilluns estan convocats els centres de Canillo i Encamp; dimarts els d’Ordino i la Massna; dimecres, els d’Andorra la Vella; dijous més Andorra la Vella i Sant Julià; i divendres, tots els professionals dels centres d’Escaldes-Engordany.

Comentaris

Trending