Continuen les converses per incloure la psicologia a la cartera de serveis

El diàleg entre totes les parts s’assegura que és fluid però encara no s’ha pogut tancar un acord que es preveia poder tenir enllestit a l’1 de febrer, a molt tardar

Sílvia Palau, Ariadna Alonso i Enoc Pérez, del Copsia, durant la presentació d'una jornada.
Sílvia Palau, Ariadna Alonso i Enoc Pérez, del Copsia, durant la presentació d'una jornada. Toni Solanelles

Amb el mes de febrer pocs dies abans de finalitzar, les converses per incloure la psicologia a la cartera de serveis sanitaris públics continuen en marxa, i sense data de finalització. Tot i que el diàleg s’assegura “fluid” entre totes les parts, no s’ha pogut tancar encara un acord, al qual fa uns mesos sols li quedaven uns petits serrells per tancar.

El passat mes de desembre, durant una sessió del Consell General, el ministre de Salut, Albert Font, posava com a data límit, i molt límit, l’1 de febrer per tancar el conveni. Ja es preveia que pròxima a aquesta data es posaria en marxa el Govern en funcions i tot es complicaria més. Però, malgrat això, no ha estat possible tancar un acord amb el Col·legi de Psicòlegs (Copsia), tot i que Font va assegurar que únicament quedava pendent negociar la tarificació dels professionals.

Des del ministeri asseguren que les reunions amb el Copsia continuen “per poder donar una resposta concreta en breu a la inclusió a la cartera de serveis”. Ambdues parts asseguren que s’està treballant de manera coordinada i que el diàleg “és fluid”. Des del Col·legi, però, no s’han volgut pronunciar sobre cap data aproximada, mentre que des de Salut afirmen que estan “esperançats en poder-ho deixar enllestit tan aviat com sigui possible”.

La inclusió de la psicologia a la cartera de serveis hauria d’aportar certs beneficis a l’hora de tractar algunes patologies concretes, com pugui ser la depressió i l’ansietat. A més a més, s’havia estat treballant per fer una derivació fàcil i directa. La presidenta del Copsia, Sílvia Palau, durant una compareixença el passat mes d’octubre va assegurar que la intenció era poder garantir una atenció que fos de qualitat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending