Concretada la sortida de la sotsdirectora assistencial del SAAS per integrar-se del tot a Salut

Poc després de l’esclat de la pandèmia, Carme Curcó ja va aterrar al ministeri a través d’una comissió de serveis que ara esdevé un traspàs definitiu per tal que la infermera assumeixi projectes ad hoc

Carme Curcó durant una compareixença com a sotsdirectora assistencial del SAAS.
Carme Curcó durant una compareixença com a sotsdirectora assistencial del SAAS. SAAS

Qui oficialment i fins no fa massa era la sotsdirectora assistencial del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Carme Curcó, ha emprès definitivament el camí del ministeri de Salut i ha deixat la institució hospitalària. Des de principi d’any que la infermera negociava amb els responsables del SAAS la seva sortida d’aquest ens. De fet, malgrat que formalment s’hi mantenia, des de pocs mesos després de l’esclat de la crisi sanitària, ja es va formalitzar una mena de comissió de serveis i es va derivar Curcó cap al ministeri.

La qui també va ser al SAAS, primer directora adjunta i després directora d’infermeria, ha estat vinculada a qüestions relacionades amb la gestió de la Covid i essencialment amb atribucions respecte de la recerca i gestió de rastrejadors per a l’oficina que fa el seguiment dels casos de coronavirus. Seria aquesta, en principi, una de les seves missions principals hores d’ara, encara que Curcó estaria a disposició del ministeri per dur a terme “aquells projectes que se m’encomanin”.

“Ha arribat el moment de fer un canvi professional i deixar pas a noves generacions que podran aportar una visió diferents sobre l’atenció sanitària i l’evolució de la infermeria dins de la institució i desenvolupar nous projectes que posin en evidència l’aportació del nostre col·lectiu a l’assistència sanitària i a la millora de la qualitat assistencial”

Així ho explica en una carta enviada la setmana passada als professionals d’infermeria del SAAS del qual s’acomiada Carme Curcó tot destacant el paper d’aquest col·lectiu durant la pandèmia. “No voldria oblidar-me de fer una menció i un agraïment especial sobre aquesta última etapa que ha canviat d’una forma radical la nostra vida professional i personal i de la que no he pogut agrair-vos personalment la vostra dedicació i implicació durant la Covid-19. Crec que tant la societat com els responsables polítics han valorat l’esforç que heu fet i ho recordaran en les seves decisions, almenys així ho espero”.

La carta és, sense cap mena de dubte, una confirmació clara que la negociació sobre la sortida de Curcó pactada del SAAS ha clos amb èxit. Hi ha tot un sector de la institució hospitalària que està entre estupefacta i indignada pel fet que alts càrrecs poc o molt controvertits acaben acordant sortides molt ben compensades o ‘jubilacions d’or’. La fins ara formalment sotsdirectora assistencial manté que “ha arribat el moment de fer un canvi professional i deixar pas a noves generacions que podran aportar una visió diferents sobre l’atenció sanitària i l’evolució de la infermeria dins de la institució i desenvolupar nous projectes que posin en evidència l’aportació del nostre col·lectiu a l’assistència sanitària i a la millora de la qualitat assistencial”.

Carme Curcó va ser designada per al càrrec l'estiu del 2016.

Relacionat

El SAAS negocia la sortida de la sotsdirectora assistencial de la institució

De fet, fa temps que com una mena de comandament en funcions la infermera Laura Bernadas havia assumit atribucions en les matèries que tenia encomanades oficialment i des del 2016 Carme Curcó, i que ara deixa, amb la qual cosa es podria, o caldria fer-ho, convocar la plaça per tal que s’hi puguin presentar aspirants. “La meva valoració de la trajectòria professional durant aquest temps és positiva tant pels projectes que he pogut dur a terme però, sobretot, per tots els companys i companyes que m’heu acompanyat i ajudat a aconseguir-ho”.

Comentaris (1)

Trending